Pieptul de curcan se spala bine si se curata de toate pielitele. Se taie in bucati nici prea mari, nici prea mici, bucati potrivite. Se cresteaza neuniform bucatiile de carne pe ambele parti, cu un cutit ascutit, dupa care se freaca cu sare si piper. Dupa ce se freaca bine carnea cu sare si piper, aceasta se aseaza intr-o tava de yena.
Separat se face amestecul de condimente. Intr-un bol se pune mustarul frantuzesc, se adauga peste el uleiul, usturoiul, cimbrul si busuiocul. Se omogenizeaza bine dupa care se adauga zeama de la lamai si vinul alb.
Acest amestec se toarna incet peste carne, incet incat sa curga prima data lichidul, iar pe urma sa ramana condimentele. Condimentele se aseaza incet pe carne.
Tava de yena se acopera cu folie de aluminiu si se pune la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, dupa aceea se da folia jos si se lasa carnea la cuptor pana se rumeneste.
Cand este gata carnea se serveste calda, taiata felii, langa garnitura dorita. Eu am servit pieptul de curcan alaturi de Salata de cartofi cu ceapa oparita si aroma de lamaie.
Pofta buna!!!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii