Perlute de Carne

Postat pe: 02-03-2011
(0)

Ingrediente

225 g carne de porc tocata
225 g orez Arborio
1 lingura faina dizolvata in 2 linguri apa
1 ou
1 1/2 lingura sos de soia
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingura vin
1 lingura radacina tocata de ghimbir sau 1/2 lingurita ghimbir pudra
1 lingura ulei de susan sau de masline
piper

Mod de preparare

Spalati bine orezul si lasati-l in apa calda, intr-un vas acoperit, 3 ore, schimband de cateva ori apa cand aceasta se raceste, apoi, scurgeti si intindeti pe o farfurie.

Framantati foarte bine carnea tocata, faina dizolvata in apa, oul, sosul de soia, bicarbonatul, vinul, ghimbirul, uleiul si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Formati mici chiftelute rotunde si treceti-le prin orezul din farfurie pana sunt complet acoperite cu acesta. Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor, asezand tava deasupra unui vas cu apa, la foc mediu, pentru aproximativ 30 min sau pana cand sunt facute si frumos rumenite.

Serviti-le cat sunt fierbinti, simple sau cu garnitura preferata, ori langa o salata de cruditati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Perlute de Carne" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Perlute de Carne