Spalati bine orezul si lasati-l in apa calda, intr-un vas acoperit, 3 ore, schimband de cateva ori apa cand aceasta se raceste, apoi, scurgeti si intindeti pe o farfurie.
Framantati foarte bine carnea tocata, faina dizolvata in apa, oul, sosul de soia, bicarbonatul, vinul, ghimbirul, uleiul si condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Formati mici chiftelute rotunde si treceti-le prin orezul din farfurie pana sunt complet acoperite cu acesta. Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor, asezand tava deasupra unui vas cu apa, la foc mediu, pentru aproximativ 30 min sau pana cand sunt facute si frumos rumenite.
Serviti-le cat sunt fierbinti, simple sau cu garnitura preferata, ori langa o salata de cruditati.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateDin meniul de sarbatoare din Duminica Floriilor a facut parte si acest preparat, care a fost tare asteptat sa fie degustat....
Rata cu portocaleCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii