Friptura de porc umpluta cu ficatei ,cu garnitura de varza dulce si cartofi

Postat pe: 03-01-2016
(0)

Ingrediente

1,5 kg carne porc
sare
piper
pentru umplutura:
200 g ficatei de pui
200 g carne tocata
1 legatura ceapa verde
ardei gras colorat
150 g ciupercute fierte
1-2 oua
amestec condimente cu boia afumata Texas BBQ Rub
salvie
patrunjel verde
2 linguri ulei
200 ml vin alb
pentru garnitura :
Cantitati in functie de cata oriti sa faceti
varza proaspata
cartofi
usturoi
ceapa
smantana
marar verde
patrunjel verde
sare
piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:40min
Carnea de porc o filetam cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit, astfel incat sa obtinem o bucata mare de carne, nu prea groasa, pe care sa o putem umple si rula.
Facem carnea pe ambele parti cu amestecul de condimente.
Ceapa o tocam marunt, la fel si putin ardei colorat, pe care le vom trage la tigaie.
Adaugam apoi carnea tocata si ficateii curatati si maruntiti, amestecam si ii lasam la calit pina isi schimba culoarea, peste tot.
Adaugam apoi salvia si putin patrunjel verde tocat,usturoiul presat, vinul si asezonam.
Lasam sa fiarba pina scade vinul, cam 10 minute, la foc mic.
Lasam sa se raceasca toata compozitia pina putem amesteca ouale cu mana. Framantam sa se omogenizeze bine.
Pe carnea filetata asezam compozitia din carne tocata si ficatei, ciupercutele si fasii in areii grasi colorati.
Rulam cu grija carnea , o legam apoi cu ata alimentara, sa nu se desfaca rulada.
O am la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 2 ore aproximativ, pina se rumeneste bine.
Dupa 30 de minute, reducem focul la 160 de grade.
Intre timp pregatim garnitura.
Tocam marunt ceapa si putin ardei gras , rosu si le calim in doua linguri de ulei.
Varza o taiem fideluta si cartofii curatati ii taiem cuburi.
Adaugam varza si cartofii peste ceapa, punem o cana cu apa, acoperim si lasam sa fiarba la foc mic.
Cand apa a scazut si legumele sunt fierte, adaugam doua linguri de smantana si verdeata tocata marunt.
Asezonam.
Dupa ce friptura este gata o lasam sa se odihneasca 10 minute, taiem ata alimentara si feliem rulada.
Servim friptura alaturi de garnitura facuta si cepsoare murate.
Un deliciu, credeti-ma !

Servim friptura alaturi de garnitura facuta si cepsoare murate.
Un deliciu, credeti-ma !
Pofta mare sa aveti
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Friptura de porc umpluta cu ficatei ,cu garnitura de varza dulce si cartofi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Friptura de porc umpluta cu ficatei ,cu garnitura de varza ...