Frigarui din piept de pui si ceafa de porc cu orez chinezesc

Postat pe: 27-09-2010
(6)

Ingrediente

(pt 6 persoane)
Ingredientele necesare pt orez:
3 cupe de orez spalat in mai multe ape
4linguri de ulei
o lingurita de sare
2 sau 3 linguri de sos soia( soy sauce se gaseste la Metro)
un borcan mic de mazare boabe care strecurata de apa
200 gr de kaize taiat marunt
3 cepe verzi taiate marunt
2 oua batute spuma
piper
Pt frigarui:
2 gogosari rosii sau verzi taiati cubulete
jumatate de kg de piept de pui taiat cubulete
jumatate kg de ceafa de porc taiata cubulete
o ceapa taiata in 4 si desprinsa in foite
2 boabe de usturoi taiat felii subtiri pe lungime
200 gr de ciuperci taiate felii mai grose
sare si piper dupa gust
2 linguri de ulei
si bete de lemn pt frigarui (tot de la Metro am cumparat si betele)

Mod de preparare

Preparare orez:
Se pune intr-o cratita mare 4 cupe mari de apa , o lingura de ulei si o lingurita de sare. Cand apa incepe sa fiarba, se pune orezul si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade apa de tot de pe el. Se pune la racit iar cand este racit de tot cu mainle umezite in apa se desprind boabele de orez ca sa nu mai fie lipite deolalta. Intr-o tigaie mare se pune 3 linguri de ulei la incins, se adauga pe rand ceapa, kaizerul si orezul ,se amesteca in continu cu o lingura de lemn ca sa se prajeasca bine de tot orezul si restul .Cand este prajit, se adauga mazarea si se amesteca cu orezul. Pe urma se face o gaura in mijloc si se pun ouale batute si se amesteca cu orezul pana sant prajite si ele. cand este gata tot se adauga sosul soia si piper dupa gust. se ia de pe foc si gata.

Preparare frigarui:
Dupa ce am taiat totul in cubulete le-am amestecat intr-un vas de plastic pe toate cu uleiul sarea si piperul si pe urma le-am pus pe bete in felul acesta:
o bucata gogosar
o bucata ciuperca
o buc. pui
o buc. ceapa
o buc. usturoi
o buc kaizer
o buc. ciuperca
o buc. ceapa
o buc. ceafa de porc
o buc. usturoi
o buc. pui
o buc. gogosar.

Acuma voi puteti sa le puneti in ce ordine vreti.
Am infierbantat cuptorul si le-am pus intr-o tava iar pe urma le-am bagat in cuptor si le-am lasat la foc mediu cam vreo 25 de minute pana am vazut ca sant coapte toate.
Sper sa va placa pt. ca mie mi-a placut

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Frigarui din piept de pui si ceafa de porc cu orez chinezesc" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

veraem
•  30.03.2014 21:53:23

nu ma pot abtine fara sa fac un comentariu in realitate doua
Multumim pentru reteta si al doilea nu ar trebiusa fim chiar asa de critici cu ortografia si etc lucrurile astea imi dau durere de cap este foarte multa lume care doreste sa puna firicelul lui de praf in a ajuta in campul gastrnomic si nu faceti altceva decat sai taiati aripile.
Stiu am si eu greseli ortografice dar in romania am petrecut doar 10 ani din viata mea asa ca .......imi pare rau pentru persoanele exigente
O RETETA DEOSEBITA FELICITARI ma bucur sa fie persoane ilusionate sa pregatesca retete noi ptr ca pe aici nimeni din persoanele sub 35 de ani nu gateste

Otilia
•  13.05.2012 21:46:14

Magdalena_mar.. Da scuze am scris in engleza 4 cups m-am referit la 4 cani de apa.

Otilia
•  13.05.2012 21:42:42

Ce sa fac puyca_puy... daca sunt in Canada de 15 ani... am uitat sa vb. romaneste . :) Cand am scris aceasta reteta eram in vacanta in Romania.
Ai dreptate cu orezul...acum il fac diferit. Am un rice cooker (oala speciala pt. facut orez) si intai fac fierb orezul in aburi si il las sa se raceasca. Pe urma il mixez orezul cu legumele si sosul soya intr-o tigaie. Separat Mai fac o omleta pe care o tai cubulete si o adaug la orez. Mult mai but si mai original decat prima reteta pe care am scris-o aici.

madallina
•  29.08.2009 20:55:34

supeeer!

magdalena_mar
•  13.05.2009 18:37:56

Arata f bine, cred ca o sa o fac si eu.
that's ok about spelling, poate ca zice Cupe la cups.
Atita timp cit mincarea arata bine, totul e ok.
Aici la Ny, la restaurant chinezesc nimic nu e chinezesc in afara de soy 7 duck sauce si zahar din belsug, altfel nu ar mai minca nimeni.
Good Job

puyca_puy
•  12.01.2009 13:47:50

In tot ce ai descris tu aici, sosul de soia e singurul"chinezesc", imi pare rau sa te dezamagesc;iar pt a nu se lipi bobul de orez si sa nu iasa pilaf cum ti-a iesit tie,poti cumpara orez "bob cu bob" si dupa ce-l fierbi il scurgi cu ajutorul tifonului!
Inca ceva : mare atentie la ortografie...

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Frigarui din piept de pui si ceafa de porc cu orez chinezesc