Frigarui cu Cartofi Prajiti, Chiftele de Dovlecel si Sos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Frigarui cu Cartofi Prajiti, Chiftele de Dovlecel si Sos

Ingrediente

  • Ingrediente pt frigarui:
  • -250g carne de vita
  • -250g carne de porc
  • -350g carne de pui
  • -200ml vin rosu, sec
  • -100ml bere blonda
  • -2 catei de usturoi
  • -4 linguri ulei de masline
  • -piper
  • -sare
  • -oregano
  • -cimbrisor
  • Ingrediente pt chiftelele de dovlecel:
  • -5 dovlecei baby
  • -3 catei de usturoi
  • -1 ou mare sau 2 mai mici
  • -3 linguri de faina
  • -sare
  • -patrunjel verde
  • -ulei de floarea-soarelui pt prajit
  • Ingrediente pt sos:
  • -125ml iaurt grecesc
  • -1/2 castravete (cca 50-60g)
  • -2 catei de usturoi
  • -12 frunze de busuioc
  • -frunze de patrunjel verde
  • -sare
  • -piper
  • Ingrediente pt cartofi prajiti:
  • -1kg de cartofi noi
  • -sare
  • -ulei de floarea-soarelui pt prajit

Mod de preparare

Incepem cu carnea, pe care o vom lasa la marinat, cateva ore. Asadar carnea de vita o taiem bucatele, dupa care o punem intr-un bol, iar peste ea vom punem vinul.
Dupa care, punem sare, piper, cimbrisor, oregano, un catel de usturoi, ras, amestecam bine, punem capacul peste caserola si lasam carnea cateva ore la marinat.

Dupa ce am terminat, cu carnea de vita, ne ocupam de carnea de pui si porc. Asadar, taiem atat carnea de porc cat si cea de pui, bucatele. Punem bucatelele, de carne, intr-o caserola, iar peste ele punem lingurile de ulei de masline, oregano, sare si piper.
Carnea se amesteca, iar la urma se pun 100ml de bere si catelul de usturoi, ras. Se amesteca din nou bine, se pune capacul peste caserola si se da deoparte, pt cateva ore.

Dupa ce carnea a stat cateva ore, la marinat, e gata pt urmatorul pas, asadar, carnea, se pune in strecuratoare. Punem intr-o strecutaorea carnea de vita, iar in alta, carnea de pui si porc.

Cat timp carnea e in strecuratoare, putem sa ne ocupam de zucchine, prin urmare, spalam si radem zucchinele. Dupa care, adaugam sare si lasam zucchinele putin sa stea la inmuiat.

Dupa zucchine, putem sa incepem sa punem carnea pe betisoarele de frigarui. Asadar, putem incepe cu vita, dupa porc si la urma pui. Pana terminam bucatelele de carne. Mie mi-au iesit 5 betisoare.
Dupa aceea, aranjam betisoarele pe gratarul de aragaz si le lasam la prajit, la foc mic.

Acum putem face chiftelele de zucchine. Asadar, peste zucchinele rase, punem patrunjel verde, taiat si usturoi ras. Dupa care adaugam oul batut, faina si amestecam bine.
Intr-o tigaie, punem ulei, iar cand incepe sa sfarie, punem din amestecul de zucchine, cu lingura. Le prajim pe o parte si pe cealalta.
Dupa ce s-au prajit, le scoatem pe o farfurie, in care am pus hartie de bucatarie. Si asa, prajim toata compozitia de zucchine, pregatita.

Mai departe, pregatim sosul. Intr-un bol punem iaurtul grecesc, sare si piper. Radem castravetele si usturoiul si taiem frunzele de busuioc si patrunjel si le punem peste sos. Amestecam bine si il lasam deoparte.

Mai departe, curatam, spalam si taiem cartofii. Intr-o tigaie punem ulei, iar cand incepe sa sfaraie, punem din cartofi. Prajiindu-i pe toti, pe rand. Dupa ce ii scoatem din ulei, punem sare peste ei.

Dupa ce carnea s-a prajit, o luam de pe gratar (daca cumva celelate produse, nu sunt gata, carnea trebuie depozitata intr-un loc unde sa se mentina caldura).

Odata toate pregatite, putem infuleca cu multa pofta, aceste minunatii.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie