Frigarui cu Cartofi Prajiti, Chiftele de Dovlecel si Sos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Frigarui cu Cartofi Prajiti, Chiftele de Dovlecel si Sos

Ingrediente

  • Ingrediente pt frigarui:
  • -250g carne de vita
  • -250g carne de porc
  • -350g carne de pui
  • -200ml vin rosu, sec
  • -100ml bere blonda
  • -2 catei de usturoi
  • -4 linguri ulei de masline
  • -piper
  • -sare
  • -oregano
  • -cimbrisor
  • Ingrediente pt chiftelele de dovlecel:
  • -5 dovlecei baby
  • -3 catei de usturoi
  • -1 ou mare sau 2 mai mici
  • -3 linguri de faina
  • -sare
  • -patrunjel verde
  • -ulei de floarea-soarelui pt prajit
  • Ingrediente pt sos:
  • -125ml iaurt grecesc
  • -1/2 castravete (cca 50-60g)
  • -2 catei de usturoi
  • -12 frunze de busuioc
  • -frunze de patrunjel verde
  • -sare
  • -piper
  • Ingrediente pt cartofi prajiti:
  • -1kg de cartofi noi
  • -sare
  • -ulei de floarea-soarelui pt prajit

Mod de preparare

Incepem cu carnea, pe care o vom lasa la marinat, cateva ore. Asadar carnea de vita o taiem bucatele, dupa care o punem intr-un bol, iar peste ea vom punem vinul.
Dupa care, punem sare, piper, cimbrisor, oregano, un catel de usturoi, ras, amestecam bine, punem capacul peste caserola si lasam carnea cateva ore la marinat.

Dupa ce am terminat, cu carnea de vita, ne ocupam de carnea de pui si porc. Asadar, taiem atat carnea de porc cat si cea de pui, bucatele. Punem bucatelele, de carne, intr-o caserola, iar peste ele punem lingurile de ulei de masline, oregano, sare si piper.
Carnea se amesteca, iar la urma se pun 100ml de bere si catelul de usturoi, ras. Se amesteca din nou bine, se pune capacul peste caserola si se da deoparte, pt cateva ore.

Dupa ce carnea a stat cateva ore, la marinat, e gata pt urmatorul pas, asadar, carnea, se pune in strecuratoare. Punem intr-o strecutaorea carnea de vita, iar in alta, carnea de pui si porc.

Cat timp carnea e in strecuratoare, putem sa ne ocupam de zucchine, prin urmare, spalam si radem zucchinele. Dupa care, adaugam sare si lasam zucchinele putin sa stea la inmuiat.

Dupa zucchine, putem sa incepem sa punem carnea pe betisoarele de frigarui. Asadar, putem incepe cu vita, dupa porc si la urma pui. Pana terminam bucatelele de carne. Mie mi-au iesit 5 betisoare.
Dupa aceea, aranjam betisoarele pe gratarul de aragaz si le lasam la prajit, la foc mic.

Acum putem face chiftelele de zucchine. Asadar, peste zucchinele rase, punem patrunjel verde, taiat si usturoi ras. Dupa care adaugam oul batut, faina si amestecam bine.
Intr-o tigaie, punem ulei, iar cand incepe sa sfarie, punem din amestecul de zucchine, cu lingura. Le prajim pe o parte si pe cealalta.
Dupa ce s-au prajit, le scoatem pe o farfurie, in care am pus hartie de bucatarie. Si asa, prajim toata compozitia de zucchine, pregatita.

Mai departe, pregatim sosul. Intr-un bol punem iaurtul grecesc, sare si piper. Radem castravetele si usturoiul si taiem frunzele de busuioc si patrunjel si le punem peste sos. Amestecam bine si il lasam deoparte.

Mai departe, curatam, spalam si taiem cartofii. Intr-o tigaie punem ulei, iar cand incepe sa sfaraie, punem din cartofi. Prajiindu-i pe toti, pe rand. Dupa ce ii scoatem din ulei, punem sare peste ei.

Dupa ce carnea s-a prajit, o luam de pe gratar (daca cumva celelate produse, nu sunt gata, carnea trebuie depozitata intr-un loc unde sa se mentina caldura).

Odata toate pregatite, putem infuleca cu multa pofta, aceste minunatii.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Gulas Fara Carne

Gulas Fara Carne

Gulas Fara Carne
Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura Sau Rulada cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Negresa cu nuci si portocala
4
Dulciuri

Negresa cu nuci si portocala

Negresa cu nuci si portocala
Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
5
Dulciuri

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Parteneri
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Culinar.RO

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia