Frigarui cu Cartofi Prajiti, Chiftele de Dovlecel si Sos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Frigarui cu Cartofi Prajiti, Chiftele de Dovlecel si Sos

Ingrediente

  • Ingrediente pt frigarui:
  • -250g carne de vita
  • -250g carne de porc
  • -350g carne de pui
  • -200ml vin rosu, sec
  • -100ml bere blonda
  • -2 catei de usturoi
  • -4 linguri ulei de masline
  • -piper
  • -sare
  • -oregano
  • -cimbrisor
  • Ingrediente pt chiftelele de dovlecel:
  • -5 dovlecei baby
  • -3 catei de usturoi
  • -1 ou mare sau 2 mai mici
  • -3 linguri de faina
  • -sare
  • -patrunjel verde
  • -ulei de floarea-soarelui pt prajit
  • Ingrediente pt sos:
  • -125ml iaurt grecesc
  • -1/2 castravete (cca 50-60g)
  • -2 catei de usturoi
  • -12 frunze de busuioc
  • -frunze de patrunjel verde
  • -sare
  • -piper
  • Ingrediente pt cartofi prajiti:
  • -1kg de cartofi noi
  • -sare
  • -ulei de floarea-soarelui pt prajit

Mod de preparare

Incepem cu carnea, pe care o vom lasa la marinat, cateva ore. Asadar carnea de vita o taiem bucatele, dupa care o punem intr-un bol, iar peste ea vom punem vinul.
Dupa care, punem sare, piper, cimbrisor, oregano, un catel de usturoi, ras, amestecam bine, punem capacul peste caserola si lasam carnea cateva ore la marinat.

Dupa ce am terminat, cu carnea de vita, ne ocupam de carnea de pui si porc. Asadar, taiem atat carnea de porc cat si cea de pui, bucatele. Punem bucatelele, de carne, intr-o caserola, iar peste ele punem lingurile de ulei de masline, oregano, sare si piper.
Carnea se amesteca, iar la urma se pun 100ml de bere si catelul de usturoi, ras. Se amesteca din nou bine, se pune capacul peste caserola si se da deoparte, pt cateva ore.

Dupa ce carnea a stat cateva ore, la marinat, e gata pt urmatorul pas, asadar, carnea, se pune in strecuratoare. Punem intr-o strecutaorea carnea de vita, iar in alta, carnea de pui si porc.

Cat timp carnea e in strecuratoare, putem sa ne ocupam de zucchine, prin urmare, spalam si radem zucchinele. Dupa care, adaugam sare si lasam zucchinele putin sa stea la inmuiat.

Dupa zucchine, putem sa incepem sa punem carnea pe betisoarele de frigarui. Asadar, putem incepe cu vita, dupa porc si la urma pui. Pana terminam bucatelele de carne. Mie mi-au iesit 5 betisoare.
Dupa aceea, aranjam betisoarele pe gratarul de aragaz si le lasam la prajit, la foc mic.

Acum putem face chiftelele de zucchine. Asadar, peste zucchinele rase, punem patrunjel verde, taiat si usturoi ras. Dupa care adaugam oul batut, faina si amestecam bine.
Intr-o tigaie, punem ulei, iar cand incepe sa sfarie, punem din amestecul de zucchine, cu lingura. Le prajim pe o parte si pe cealalta.
Dupa ce s-au prajit, le scoatem pe o farfurie, in care am pus hartie de bucatarie. Si asa, prajim toata compozitia de zucchine, pregatita.

Mai departe, pregatim sosul. Intr-un bol punem iaurtul grecesc, sare si piper. Radem castravetele si usturoiul si taiem frunzele de busuioc si patrunjel si le punem peste sos. Amestecam bine si il lasam deoparte.

Mai departe, curatam, spalam si taiem cartofii. Intr-o tigaie punem ulei, iar cand incepe sa sfaraie, punem din cartofi. Prajiindu-i pe toti, pe rand. Dupa ce ii scoatem din ulei, punem sare peste ei.

Dupa ce carnea s-a prajit, o luam de pe gratar (daca cumva celelate produse, nu sunt gata, carnea trebuie depozitata intr-un loc unde sa se mentina caldura).

Odata toate pregatite, putem infuleca cu multa pofta, aceste minunatii.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
2
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Sirop de Soc Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Inghetata cu Branza si Capsuni
5
Dulciuri

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Parteneri
Tort cu ciocolata si mascarpone
Bucataras.RO

Tort cu ciocolata si mascarpone

O am in caietul cu prajituri de ceva vreme si ptr weekend-ul acesta am avut motiv de sarbatorit,aniversarea noastra de 7 ani...

Tort cu ciocolata si mascarpone
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!