Costite de Porc Marinate, Morcovi si Cartofi Copti

Complexitate
redusa
Costite de Porc Marinate, Morcovi si Cartofi Copti

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 500 g costite
  • Marinarea:
  • 1/4 lingurita chimen macinat
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/4 lingurita paprika dulce
  • un praf de chili cayenne
  • 1/4 lingurita sare de mare fina
  • 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1/4 lingurita enibahar macinat
  • 1 lingurita sos de soia ecologic cu sare redusa
  • 1/4 lingurita sos Worcestershire
  • 1/4 lingurita sos Franks sau cativa stopi de tabasco
  • Pentru sos:
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingurita sos de soia ecologic cu sare redusa
  • 1 lingura miere
  • un praf de chili cayenne
  • Pentru legume:
  • 4 cartofi noi medii curatiti si spalati
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 1 catel de usturoi rasi fin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 legaturi de morcovi mici spalati bine
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 20 g unt nesarat

Mod de preparare

Puneti carnea pe o folie de aluminiu. Amestecati mirodeniile macinate intr-un bol apoi puneti 3/4 pe partea carnoasa a costitelor. Frecati acestea pe carne apoi puneti si restul de mirodenii pe margini si pe partea osoasa. In acelasi bol amestecati sosul de soia, Worcestershire si Frank's. Turnati uniform peste carnea distribuind usor. Inveliti costitele in folie de aluminiu si lasati in frigider cel putin 30 de minute.

Intre timp aduceti la fierbere doua cratite cu apa si putina sare. Daca aveti cartofi noi puneti-i intr-una dintre cratite cu apa cand aceasta fierbe iar daca aveti cartofi vechi puneti-i de la inceput cand apa este rece. In Fierbeti in procent de 90%, strecurati-i apoi lasati sa se raceasca. In cealalta cratita puneti morcovii si fierbeti si acestia in procent de 70%, dupa care strecurati si lasati-i deoparte.

Intr-un bol amestecati usturoiul si uleiul de masline.

Incalziti cuptorul la 180 C (gaz 4). Scoateti carnea din frigider, desprindeti folia si aranjati-o intr-o tava. Ungeti aceasta cu putin ulei de masline apoi asezati costitele cu partea osoasa in jos. Acoperiti acestea cu alta folie de aluminiu. Puneti la cuptor si fixati ceasul pentru 30 de minute.

Zdrobiti usor cartofii. Scoateti tava din cuptor (dupa 30 de minute) si puneti cartofii pe langa costite (nu luati folia de pe costite). Presarati rozmarin, sare si piper peste cartofi. Cu o lingurita puneti deasupra ulei de masline cu usturoi. Puneti tava in cuptor pentru 30 de minute dupa care luati folia de pe carne si mai lasati 15 minute.

Amestecati ingredientele pentru sos intr-un bol. Scoateti tava si ungeti carnea cu sos desupra. Introduceti din nou tava in cuptor dar mutati pe grill. Lasati 1-2 minute sau dupa cat de crocant doriti. Stingeti grillul si lasati tava cu costite si cartofi in cuptor cu usa crepata cel putin 5 minute. Intre timp intr-o tigaie caliti morcovi in unt si asezonati.

Scoateti costitele, portionati si serviti cu morcovi si cartofi.

* In functie de grosimea carnii de pe costite aceasta sa nu fie la o temperatura mai putin de 71 c (160 f).
Aceasta reteta este printre preferatele mele la categoria costite de porc. Combinatia ingredientelor da un gust nemaipomenit. Daca le faceti la bbq vor fi si mai bune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos
Bucataras.RO

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos

Este pentru prima data cand fac rulada...mi-era cam teama la partea cu rulatul blatului in prosopul umed, dar a fost totul...

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola