Fierbem organele de miel in apa cu sare, la care mai adaugam 1 frunza de dafin. boabe de piper, 3 catei usturoi. Dupa ce au fiert, le scoatem si se lasam la racit. Se da prin masina de tocat carne. Ouale fierte (3 la numar ) se taie marunt si se adauga la organele tocate. La acestea mai adaugam 1 ou crud, patrunjel verde tocat marunt, sare, piper dupa gust. Se amesteca totul bine si trecem la pregatirea coastei de miel care va fi umplut cu acest amestec.
Pielita de pe coasta si pulpa o desprindem de catre carne cu grija, in asa fel incat sa nu se rupa(eu m-am folosit si de coada de la o lingura de lemn la desprins). Sub pielita desprinsa introducem umplutura de mai sus si o repartizam uniform pe toata suprafata. Dupa ce am terminat de umplut spatiul pe unde am introdus umplutura o coasem. Condimentam coasta astfel umpluta cu sare si piper din abundenta.
Intr-o tava punem untura, peste asezam 4 cepe taiate felii mai groase, 4 catei usturoi taiati pe jumate si 3 morcovi taiati rondele mai grosute. Deasupra acestor legume asezam coasta de miel si apoi adaugam cele 500 ml vin.
Dam tava la cuptor si o lasam la copt si din cand in cand o mai stropim cu zeama ce se formeaza in tava. O lasam la copt pana in momentul in care e frumos rumenita si furculita intra usor in pulpa.
Dupa ce e gata prajita se scoate pe un platou coasta si langa se aseaza legumele cu care a fost prajit.
Se serveste feliata alaturi de salata de sfecla rosie si hrean
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii