Coasta De Miel Umpluta

Complexitate
redusa
Coasta De Miel Umpluta

Ingrediente

  • 1 buc coasta de miel cu pulpa de fata (bucata intreaga)
  • 300 gr organe de miel (ficat, plaman, inima, rinichi)
  • 3 oua fierte
  • 1 ou crud
  • patrunjel verde tocat
  • 2 catei usturoi pisati
  • sare
  • piper dupa gust
  • piper boabe
  • Necesare pt fiert organele:
  • sare
  • 3 catei usturoi pe care ii punem cu organele la fiert
  • 1 foaie de dafin
  • Ce punem in tava alaturi de Coasta umpluta? 4 cepe taiate felii mai groase
  • 4 catei usturoi taiati pe jumate
  • 3 morcovi taiati rondele mai grosute
  • Mai avem nevoie de 500 ml vin si 5 linguri mari de untura ptr copt

Mod de preparare

Fierbem organele de miel in apa cu sare, la care mai adaugam 1 frunza de dafin. boabe de piper, 3 catei usturoi. Dupa ce au fiert, le scoatem si se lasam la racit. Se da prin masina de tocat carne. Ouale fierte (3 la numar ) se taie marunt si se adauga la organele tocate. La acestea mai adaugam 1 ou crud, patrunjel verde tocat marunt, sare, piper dupa gust. Se amesteca totul bine si trecem la pregatirea coastei de miel care va fi umplut cu acest amestec.

Pielita de pe coasta si pulpa o desprindem de catre carne cu grija, in asa fel incat sa nu se rupa(eu m-am folosit si de coada de la o lingura de lemn la desprins). Sub pielita desprinsa introducem umplutura de mai sus si o repartizam uniform pe toata suprafata. Dupa ce am terminat de umplut spatiul pe unde am introdus umplutura o coasem. Condimentam coasta astfel umpluta cu sare si piper din abundenta.

Intr-o tava punem untura, peste asezam 4 cepe taiate felii mai groase, 4 catei usturoi taiati pe jumate si 3 morcovi taiati rondele mai grosute. Deasupra acestor legume asezam coasta de miel si apoi adaugam cele 500 ml vin.

Dam tava la cuptor si o lasam la copt si din cand in cand o mai stropim cu zeama ce se formeaza in tava. O lasam la copt pana in momentul in care e frumos rumenita si furculita intra usor in pulpa.

Dupa ce e gata prajita se scoate pe un platou coasta si langa se aseaza legumele cu care a fost prajit.

Se serveste feliata alaturi de salata de sfecla rosie si hrean

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cartofi-evantai cu cascaval
4
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Parteneri
Supa crema de telina
Bucataras.RO

Supa crema de telina

Combinatia de supa de telina si cascaval cu mucegai merita incercat! :)

Supa crema de telina
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Culinar.RO

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel