Chiftelute Din Carne Tocata in Foi de Napolitane

Complexitate
redusa
Chiftelute Din Carne Tocata in Foi de Napolitane

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • -400-600 g carne tocata
  • -2 oua
  • -1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt
  • -1-2 cartofi dati pe razatoare
  • -usturoi zdrobit, dupa gust
  • -sare
  • -piper
  • In plus:
  • -100-200 g cascaval ras
  • -2 foi de napolitane
  • -2 tuburi de branza topita, a 125 g fiecare
  • Pentru crusta:
  • -2-4 oua, usor batute
  • -pesmet
  • -faina
  • -cascaval ras, optional
  • -ulei pentru prajit
  • -smantana groasa, rece, pentru servit - optional

Mod de preparare

Pregatiti carnea tocata ca pentru chiftele amestecand-o cu oua, cartof, patrunjel, usturoi, sare, piper si omogenizati. Bateti bine cu o lingura de lemn pentru a ingloba cat mai mult aer, astfel compozitia va deveni pufoasa.

Ungeti uniform ambele foi de napolitane cu branza topita, pe partea cu patratelele mici. Puneti amestecul cu carne peste o foaie de napolitana unsa cu branza topita si nivelati. Presarati cascavalul ras si acoperiti cu cealalta foaie de napolitana, asezand-o cu partea unsa peste cascaval.

Presati putin, apoi taiati sub forma de patratele sau dreptunghiuri potrivite, operatie pe care trebuie sa o faceti cat mai repede, altfel napolitana tinde sa se inmoaie si se va taia mai greu.

Treceti-le prin ou, faina, ou, pesmet (optional pesmetul se poate amesteca cu cascaval ras). Pentru o crusta mai consistenta, repetati operatia.

Prajiti-le in ulei incins, pe ambele fete, la foc potrivit pana cand prind o culoare frumoasa, aurie. Scoateti-le pe servetele absorbante.

Serviti-le calde cu/ fara smantana groasa, rece si garnitura dorita.

Sunt la fel de bune si reci sau pot constitui pachelelul de la serviciu sau scoala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
3
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
4
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Piftie de Curcan
5
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Parteneri
Supa crema de legume
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Tare buna a iesit,am facut dupa reteta Cameliei!Multumesc http://www.bucataras.ro/retete/supa-crema-de-legume-79744.html

Supa crema de legume
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere