Ceafa/Cotlet de Porc cu Piure de Telina si Piersici

Complexitate
redusa
Ceafa/Cotlet de Porc cu Piure de Telina si Piersici

Ingrediente

  • Marinada:
  • -6 catei de usturoi, pisati
  • -1 lingurita condimente pentru friptura
  • -50 ml sos de soia
  • -50 ml vin rosu sec
  • -4 linguri ketchup, pregatit in casa / din comert
  • -1 lingurita miere
  • Pentru carne:
  • -2- 4 linguri ulei
  • -600 g ceafa / cotlet fara os
  • -1 ceapa mare
  • -1 morcov
  • -½ ardei gras rosu, taiat fideluta
  • Piure:
  • -1 kg radacina de telina
  • -80 g unt
  • -100 ml smantana pentru frisca, neindulcita
  • -compot de caise / piersici
  • Altele:
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Amestecati usturoiul pisat, condimentul pentru friptura, sosul de soia, vinul rosu, ketchup-ul si mierea.

Puneti in marinada ceafa / cotletul de porc, taiat in felii potrivite, avand grija ca marinada sa acopere bine si pe toate fetele carnea.

Acoperiti vasul si dati la frigider pentru o noapte.

A doua zi, prajiti in ulei incins carnea scursa (pastrati marinada) pana ce se rumeneste frumos pe toate partile.

Taiati ceapa in felii mai groase, morcovul in bucati si puneti-le intr-un vas termorezistent.
Transferati deasupra zarzavaturilor carnea prajita si intercalati ardeiul taiat fideluta.
Adaugati putina apa (aprox 200 ml) si cateva linguri din uleiul in care s-a prajit carnea.
Dati la cuptorul incins pentru cca 50 min, la 180 grade sau pana ce carnea si zarzavatul este facut.
Scoateti carnea si pastrati la cald.

Intre timp, puneti la fiert in apa sarata, telina curatata si taiata cubulete. Strecurati.
Adaugati 40 g unt, smantana pentru frisca si mixati pana devine cremoasa.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Pastrati la cald.

Scurgeti fructele din compot si apoi feliati-le.

Puneti la incins zeama de la compot impreuna cu restul de unt si lasati pe foc pana se reduce la jumatate.

Adaugati marinada si zarzavatul zdrobit de la friptura.

Aduceti la punctul de fierbere si mai lasati inca cateva minute la foc.

Treceti sosul printr-o sita (puteti sari peste aceasta operatiune).

Serviti carnea stropita cu sos, asezata pe un pat de piure de telina, impreuna cu felii de caise / piersici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Cornulete cu Nuca II
4
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Parteneri
Prajitura cu branza dulce si stafide
Bucataras.RO

Prajitura cu branza dulce si stafide

Va prezint prajitura  din care  gusti o bucatica si mananci apoi pe nerasuflate toata tava....cu aluatul...

Prajitura cu branza dulce si stafide
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia