Ceafa/Cotlet de Porc cu Piure de Telina si Piersici

Complexitate
redusa
Ceafa/Cotlet de Porc cu Piure de Telina si Piersici

Ingrediente

  • Marinada:
  • -6 catei de usturoi, pisati
  • -1 lingurita condimente pentru friptura
  • -50 ml sos de soia
  • -50 ml vin rosu sec
  • -4 linguri ketchup, pregatit in casa / din comert
  • -1 lingurita miere
  • Pentru carne:
  • -2- 4 linguri ulei
  • -600 g ceafa / cotlet fara os
  • -1 ceapa mare
  • -1 morcov
  • -½ ardei gras rosu, taiat fideluta
  • Piure:
  • -1 kg radacina de telina
  • -80 g unt
  • -100 ml smantana pentru frisca, neindulcita
  • -compot de caise / piersici
  • Altele:
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Amestecati usturoiul pisat, condimentul pentru friptura, sosul de soia, vinul rosu, ketchup-ul si mierea.

Puneti in marinada ceafa / cotletul de porc, taiat in felii potrivite, avand grija ca marinada sa acopere bine si pe toate fetele carnea.

Acoperiti vasul si dati la frigider pentru o noapte.

A doua zi, prajiti in ulei incins carnea scursa (pastrati marinada) pana ce se rumeneste frumos pe toate partile.

Taiati ceapa in felii mai groase, morcovul in bucati si puneti-le intr-un vas termorezistent.
Transferati deasupra zarzavaturilor carnea prajita si intercalati ardeiul taiat fideluta.
Adaugati putina apa (aprox 200 ml) si cateva linguri din uleiul in care s-a prajit carnea.
Dati la cuptorul incins pentru cca 50 min, la 180 grade sau pana ce carnea si zarzavatul este facut.
Scoateti carnea si pastrati la cald.

Intre timp, puneti la fiert in apa sarata, telina curatata si taiata cubulete. Strecurati.
Adaugati 40 g unt, smantana pentru frisca si mixati pana devine cremoasa.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Pastrati la cald.

Scurgeti fructele din compot si apoi feliati-le.

Puneti la incins zeama de la compot impreuna cu restul de unt si lasati pe foc pana se reduce la jumatate.

Adaugati marinada si zarzavatul zdrobit de la friptura.

Aduceti la punctul de fierbere si mai lasati inca cateva minute la foc.

Treceti sosul printr-o sita (puteti sari peste aceasta operatiune).

Serviti carnea stropita cu sos, asezata pe un pat de piure de telina, impreuna cu felii de caise / piersici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Dulceaţă de căpșuni reţetă
1
Conserve, muraturi

Dulceaţă de căpșuni reţetă

Dulceaţă de căpșuni reţetă
Briose cu visine (sau orice fruct)
3
Dulciuri

Briose cu visine (sau orice fruct)

Briose cu visine (sau orice fruct)
Cartofi-evantai cu cascaval
4
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Prajitura cu gem si cacao
5
Dulciuri

Prajitura cu gem si cacao

Prajitura cu gem si cacao
Parteneri
Pulpe de rata la cuptor
Bucataras.RO

Pulpe de rata la cuptor

Ce-i drept, prajiturile si torturile sunt punctul meu forte, insa, cand vine vorba de fripturi las specialistul familiei...

Pulpe de rata la cuptor
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Culinar.RO

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Tort copii
Gustos.RO

Tort copii

Tort copii