Ingrediente
● 200 g faina |
● 120 g unt |
● 300 g zahar fin |
● 7 oua |
● 1 plic praf de copt |
● 1 borcan gem, de preferat de caise(400 g) |
● 250 g nuca macinata |
● Pentru glazura: |
● 200 g ciocolata neagra(minim55% cacao) |
● 150 ml frisca lichida |
● 50 g unt |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Framantam un aluat din faina amestecata cu praful de copt, unt, 100 g zahar si ou. Va avea o consistenta moale. Infoliem si dam la rece 15 minute.
Batem spuma tare albusurile de la cele sase oua cu 200 g zahar, apoi incorporam usor, cu miscari largi, pe rand galbenusurile. Adaugam si nuca macinata si omogenizam.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem aluatul si-l aplatizam uniform, cu palma(nu-l putem intinde cu sucitorul).
Peste aluat, intindem un strat de gem, apoi turnam compozitia cu nuca.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, cam 30 minute sau pana cand crema s-a rumenit frumos.
Prajitura se lasa la racit. Cand este rece, turnam deasupra glazura de ciocolata pe care am pregatit-o astfel: ciocolata rupta bucatele se pune intr-un castron. Aducem frisca si untul la punctul de fierbere, apoi le turnam peste ciocolata. Lasam asa 5 minute, apoi omogenizam bine, sa obtinem o crema fina.
Pentru a o putea taia frumos, prajitura se tine la rece cateva ore sau chiar peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Vieneza" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany