Turta dulce rapida si pufoasa

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa
Turta dulce rapida si pufoasa

Ingrediente

  • 150 g zahar
  • 5 oua
  • 200 g unt
  • 300 g miere
  • 150 g smantana
  • 315 g faina
  • 3 lingurite scortisoara
  • 3 lingurite praf de copt
  • 3 lingurite cacao
  • 2 lingurite amestec mirodenii pentru turta dulce:
  • scortisoara, ghimbir, cardamon, cuisoare, nucsoara, piper

Mod de preparare

Ideal ar fi sa preparam noi amestecul de condimente din condimente proaspat rasnite. Eu le-am avut pe toate macinate deja, mai putin cuisoarele, pe care le-am pisat cu ciocanul pentru snitele. Am preparat amestecul de mirodenii astfel: am pus intr-un castron 1 lingurita rasa de scortisoara, 2 cuisoare pisate, 1/2 lingurita ghimbir, 1/4 lingurita cardamon, 1/4 lingurita nucsoara si un varf de lingurita piper, le-am amestecat si gata mirodeniile. :) Acum putem sa purcedem la treaba...Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem bine spuma. In alt castron, mixam untul moale cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile, smantana si mierea. Amestecam bine. In alt bol, amestecam faina cu praful de copt, scortisoara, cacauoa si amestecul de mirodenii. Adaugam acest amestec peste cel de unt si galbenusuri. Mixam bine. La final, turnam albusurile spuma peste compozitia de mai sus si amestecam usor cu o spatula. Tapetam tava cu hartie de copt, turnam aluatul si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru circa 25-30 de minute. Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Sarmalute combinate
Bucataras.RO

Sarmalute combinate

Sarmalute combinate
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola