Tortulet Surpriza

Complexitate
redusa
Tortulet Surpriza

Ingrediente

  • - 1,300 l lapte;
  • - 10 linguri de zahar;
  • - un varf de sare;
  • - o cana si jumatate de orez;
  • - 2 plicuri de budinca de ciocolata;
  • - 50 g unt;
  • - esenta de rom;
  • - scortisoare;
  • - dulceata de capsuni;
  • - nuca

Mod de preparare

Se opareste orezul in apa fiarta dupa care il punem pe foc cu 300 ml lapte, 4 linguri de zahar, un praf de sare si scortisoare. Lasam sa fiarba (cantitatea de lapte este aproximativ in functie de calitatea orezului pe care il folositi), dupa ce este fiert trebuie sa fie bine legat.

Dupa ce luam orezul de pe foc il amestecam cu untul si cu esenta de rom (cantitatea de esenta de rom - dupa preferinta) si apoi turnam compozitia intr-o tava cu peretii detasabili. Punem deasupra gemul de capsuni si nuca.

Apoi preparam budinca cu un litru de lapte si 6 linguri de zahar si pe care o turnam deasupra orezului. Dupa ce s-a racit scoatem peretii detasabili ai tavii, ornam tortuletul dupa cum doriti si se serveste cu pofta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Ciorba din sira de porc cu zeama de varza
Bucataras.RO

Ciorba din sira de porc cu zeama de varza

O ciorba asa cum o facea bunica.  

Ciorba din sira de porc cu zeama de varza
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola