Se piseaza biscuiti si nuca. Laptele se pune la fiert cu zaharul, romul si untul, pana se omogenizeaza. Amestecul obtinut se toarna peste nuca si biscuiti si se amesteca pana la obtinerea unei paste. Intr-o forma rotunda, se aseaza compozitia de biscuiti, apasand bine pana la finisarea intregii suprafete. De jur imprejur se infig in compozitie piscoturile, pana obtinem o forma rotunda de tort.
Forma obtinuta se leaga cu o panglica pentru a nu curge crema printre piscoturi. Fructele se taie cubulete mici si se pun la scurs.
Intre timp se pune gelatina la inmuiat in 300 ml apa rece, timp de aproximativ 10 minute. Dupa care se pune pe foc, pana se topeste, dar atentie sa nu fiarba. Se lasa gelatina la racit pana ii vine randul.
Se bate frisca bine, dupa care se adauga iaurtul, zaharul si gelatina racita. Toata compozitia se amesteca bine.
Jumate din crema se toarna in forma obtinuta, dupa care se pun fructele si in final cealalta jumatate de crema.
Se orneaza cu cei doi kiwi si bilute de cacaua. Ornarea tortului se face in functie de gustul fiecaruia.
Tortul astfel obtinut se pune la frigider pentru aproximativ 2 ore.
Este un tort racoritor si consistent.
Pofta buna!!!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorUn desert rapid și delicios, care sigur se evaporă instant! Spor și poftă bună!
Desert briose cu ciocolata si aluneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii