Tort Exotic cu Gelatina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort Exotic cu Gelatina

Ingrediente

  • 1kg kiwi
  • 3 portocale medii
  • 2 banane
  • 1 cutie ananas (580 g)
  • 300 g piscoturi
  • 6 plicuri de gelatina cu gust de capsuni
  • 1,200 l suc de fructe (sau sirop de la compod de ananas) sau apa
  • pentru gelatina
  • 12 linguri zahar (pentru gelatina)
  • Se pot pune fructele la alegere, in functie de preferinte

Mod de preparare

Pentru inceput se alege o cratita medie in care se aseaza pe fund cativa kiwi taiati felii subtiri (deoarece fundul cratitei va fi fata tortului). Se taie toate fructele bucati mici si se pun intr-un vas unde se amesteca. Jumatate din cantitatea de fructe se pune peste kiwi.

Intre timp se prepara 3 plicuri de gelatina cu 600 ml suc de fructe sau apa si 6 linguri zahar pe foc timp de 2 minute. Se toarna peste fructe in cratita si imediat se pun piscoturile (neinsiropate). Punem cea de a doua parte de fructe si facem iarasi gelatina din plicurile ramase pe care o punem peste fructe. Se repeta procedeul cu piscoturile.

Totul se da la rece pentru cateva ore, eu l-am lasat de seara pana dimineata.

Se misca cratita cu tortul, daca acesta se mica in cratita se intoarce pe un platou, daca nu se incalzeste putin pe foc si dupa aceea se intoarce cratita.
Tortul se poate imbraca in frisca (eu l-am lasat asa), daca nu se imbraca in frisca se poate servi cu putina frisca langa.
Acest tort este racoritor si dietetic.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Yayla - supa  turceasca cu iaurt, menta si naut
Bucataras.RO

Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut

 Bucataria turceasca este bogata in supe si ciorbe. La fel si cele preparate cu iaurt cu diferite ingrediente si...

Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola