Tort Diplomat cu Visine

Complexitate
redusa
Tort Diplomat cu Visine

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • doua pahare cu samburi de nuca (un pahar are 200 gr)
  • 150 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 250 ml apa minearala
  • 7 linguri faina
  • Ingrediente sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 ml zahar
  • esenta de rom
  • Ingrediente crema:
  • 800 gr visine din compot (eu am avut congelate in apa si zahar)
  • 1 l frisca lichida
  • 200 gr zahar
  • 3 plicuri tort-gelee rosu
  • 150 ml sirop de la compot
  • 6 linguri zahar
  • Decor:
  • glazura de ciocolata
  • frisca

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Zaharul se amesteca cu apa, faina, praful de copt si nuca macinata. Daca mai este nevoie de faina se mai adauga pana ce compozitia capata consistenta unui chec.

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma de tort (forma mea are diametrul de 28 cm) tapetata cu hartie de copt. Tava se pune in cuptorul preincalzit si se lasa pana ce trece testul scobitoarei. Cand este gata se scoate si se lasa sa se raceasca.

Mod preparare sirop:
Apa se amesteca cu zaharul si se pun pe foc pana ce da in clocot, dupa ce s-a racit se adauga esenta de rom.

Mod preparare crema:
Frisca se bate spuma tare cu ajutorul unui mixer. Visinile se freaca bine cu zaharul, dupa care se adauga treptat frisca.

Gelatina se pune in siopul de la compot impreuna cu cele 6 linguri de zahar. Se amesteca bine dupa care se pune aproximativ 1 minut pe foc, fara sa dea in clocot. Atentie: In tot acest timp se amesteca continuu. Gelatina astfel obtinuta se pune treptat peste frisca si visine, amestecand continuu cu mixerul.

Blatul se taie in doua, primul blat se pune pe un platou, iar in jurul acestuia forma detasabila. Eu am inaltat peretii acesteia cu hartie de copt, pentru a nu curge. Acesta se insiropeaza, dupa care se pune crema, peste aceasta al doilea blat care se insiropeaza si acesta la randul lui.
Tortul se pune la rece pana a doua zi, dupa care se scoate forma detasabila si se decoreaza cu glazura de ciocolata si frisca. Se potioneaza felii potrivite.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Tocanita de porc cu ciuperci
Bucataras.RO

Tocanita de porc cu ciuperci

Tocanita de porc cu ciuperci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola