Tort din Iaurt

Complexitate
redusa
Tort din Iaurt

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 200 gr biscuiti cu vanilie
  • 150 gr rama
  • Crema 1:
  • 400 gr iaurt caise(sau din alt fruct)
  • 1 cutie compot caise (cutie mijlocie)
  • 2 plicuri gelatina fin maruntita (transparenta)
  • 200 ml frisca Hulala
  • 1 plic intaritor frisca
  • Crema 2:
  • 400 gr iaurt capsuni (sau alt fruct)
  • 2 plicuri gelatina fin maruntita (transparenta)
  • 200 ml frisca
  • 1 plic intaritor frisca
  • 100 ml apa
  • Ornament :
  • 2 plicuri tort gele rosu (sau transparent, verde )
  • 3 linguri zahar
  • 300 ml apa

Mod de preparare

Preparare Blat:
Topim cei 150 gr rama, biscuitii ii macinam. Se amesteca biscuitii cu rama topita. Tapetam o forma rotunda daca nu avem forma de tort cu folie de plastic si compozitia de biscuiti o turnam in ea. Presam compozitia cu degetele si apoi punem forma la congelator pentru circa 20 minute.
In acest timp ne ocupam de prepararea cremelor.

Preparare Crema 1:
Cele 2 plicuri de gelatina le punem la inmuiat in zeama de la compot. Caisele le taiem bucati mai mici. Frisca o batem spuma si adaugam la ea 1 plic de intaritor de frisca. Adaugam la frisca batuta cutia de iaurt de caise si amestecam cu mixerul pana se omogenizeaza. Gelatina se pune la incalzit pana se topeste (nu trebuie sa fiarba, se tine pe foc doar atat cat sa se dizolve)si se toarna peste amestecul de frisca si iaurt. Se mixeaza cu mixerul un pic si apoi se toarna peste blatul de biscuiti. Deasupra punem bucatile de caise, si apoi dam forma din nou la congelator pentru 10-15 minute pana se intareste aceasta compozitie.

Preparare Crema 2:
Cele 2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in 100 ml apa. Batem frisca, adaugam intaritorul, adaugam si iaurtul de capsuni si in cele din urma adaugam si gelatina incalzita pana se dizolva. Se amesteca pana se omogenizeaza totul si se toarna peste prima crema din forma. Se da iar forma pentru 10-15 minute la congelator pana se intareste si intre timp preparam Ornamentul.

Preparare Ornament:
Intr-un vas punem 2 plicuri cu tort gele si 3 linguri zahar. Apoi turnam peste, treptat 300 ml apa rece. Amestecam bine si il punem la fiert pentru 1 minut. Se ia de pe foc si il racim in apa rece atat cat sa inceapa sa se ingroase. In acest moment turnam gelatina rosie peste crema 2 din forma, o uniformizam si dam totul la rece la frigider pentru 1 ora( daca vrem sa servim mai repede, si nu mai aveti rabdare dati la congelator pentru 10 minute)

Pentru cine doreste poate sa orneze cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
2
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
4
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Cartofi cu unt in pergament
Bucataras.RO

Cartofi cu unt in pergament

Uneori cand am pofta de cartofi in unt apelez la acest mod de preparare usor si rapid.

Cartofi cu unt in pergament
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura