Tort de mere cu scortisoara

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort de mere cu scortisoara

Ingrediente

  • Blat:
  • - 1 cana zahar
  • - 1 cana faina alba
  • - 1 cana gris
  • Intr-un vas am amestecat zaharul cu faina si grisul pana s-a omogenizat bine Gata blatul
  • Umplutura:
  • - 2 kg mere
  • - sucul de la o lamaie
  • - 2 pliculete zahar vanilat
  • - scortisoara, cat va place

Mod de preparare

Merele le-am razuit fara sa le decojesc. Am folosit robotelul si in 5 minute erau gata. Le-am stropit cu suc de lamaie sa nu se oxideze si apoi am pus zaharul vanilat si scortisoara. NU SE STORC MERELE DE SUCUL CARE-L LASA...asta e important.

Pregatire:
Am pregatit tava rotunda de 26 cm punand pe fund hartie de copt si apoi am uns-o bine cu ulei. si marginile se dau cu putin ulei.

Cuptorul l-am pus la 200C.

Am construit tortul asa: un strat de praf alb(amestecul de blaturi) cam de un deget si unul de mere(de 2 degete) si tot asa....o sa aveti 3 straturi praf si 3 straturi mere...ultimul va fi de mere.

Se da la cuptor la 200C FIX 30 MINUTE.

L-am scos si dupa ce l-am lasat sa se racoreasca am scos inelul tavii si arata asa


Daca-l faceti in tava dreptunghiulara de 21 X 33 cm se fac doar doua straturi de praf si 2 de mere. Nu faceti straturile mai groase ca nu se vor face ca lumea blaturile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Farfalle cu hribi si smantana
Bucataras.RO

Farfalle cu hribi si smantana

Am cules hribi de toamna si m-am gandit ca ar fi foarte buni cu paste , smantana si parmesan razuit mare.

Farfalle cu hribi si smantana
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola