Tort de Capsuni Anca ( Necopt)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tort de Capsuni Anca ( Necopt)

Ingrediente

  • 680 g capsuni proaspete de gradina taiate felii
  • 1 crusta de tort gata preparata (urmeaza indicatii)
  • 100 g capsuni intregi
  • 10 curmale fara samburi (aici am folosit stafide) inmuiate in apa calda pentru 10 minute
  • 2 lingurite de suc de lamaie
  • 150 ml frisca vegetala (optional)
  • Ciocolata de post pentru decor (eu nu am folosit)
  • zahar brun dupa gust, daca folositi fructe de sera sau congelate (optional)
  • Pentru crusta:
  • 200 g nuci sau migdale
  • 175 g curmale
  • un varf de lingurita de sare
  • ulei pentru uns forma (eu nu am folosit pentru ca nucile au fost destul de uleioase)

Mod de preparare

Primul pas este formarea crustei. In blender/food processor se pun nucile si de pulseaza pana se macina, apoi se adauga curmalele si praful de sare si se mai pulseaza de cateva ori. Se scoate pasta formata, se pune in forma de tort (tarta) si, cu mana, se apasa pe fundul tavii si pe pereti. Se niveleaza marginea frumos si se da la frigider.

Se trece la prepararea umpluturii. Capsunile taiate felii, se aranjeaza pe fundul tavii in care avem crusta si se pune inapoi la frigider.

Separat in food processor/blender se capsunile intregi si curmalele (stafide) si se pulseaza pana obtinem pireul de fructe.
Aici eu, pentru ca am folosit frisca vegetala, cand am inceput sa o bat am adaugat tot cate putin din pireul de fructe. Am obtinut o spuma fina. Cine nu foloseste frisca vegetala, trece peste partea asta.

Deci pireul din fructe se scoate din food processor si se toarna peste tortul cu felii de capsuni. Se pune inca un strat de felii de capsuni deasupra si se decoreaza cu bucatele de ciocolata de post, sau se decoreaza dupa dorinta cu posul cu dui. Se tie la frigider pentru o ora, apoi se consuma.

Daca folositi fructe de sera, se adauga zahar brun in pireul de fructe... cantitate dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Pui in stil mediteranean
Bucataras.RO

Pui in stil mediteranean

Puiul are la baza marinarea cu iaurt. Aromele de astazi sunt fresh si reconfortante. Menta, lamaia, oregano si uleiul de...

Pui in stil mediteranean
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola