Biscuitii îi rupem în bucati mai mari, intr-un vas încăpător, peste punem si nuca tocată mai mare.
Zahărul se amesteca cu cacaua si apa intr-o craticioara pe care o asezam pe foc. Adaugam si untul, tăiat cubulete si amestecăm pana la topirea acestuia. Dupa ce untul s-a topit, mai lăsăm pe foc pret de 1-2 minute, în tot acest timp amestecând cu grija.
Siropul il punem peste biscuiți si omogenizam foarte bine.
Tapetăm o tava rotundă, cu pereti detasabili (a mea are 26 cm diametru )cu folie alimentară sau cu hârtie de copt, punem biscuitii, presam si nivelam, apoi dăm tava la frigider.
150 g din ciocolată alba se topește la bain-marie si se lasa la racit.
Crema de brânză se mixeaza la viteza mare cu 200 ml frisca lichida, adăugată treptat. Se ia cate o lingura cu ciocolată alba (care trebuie sa fie racita)si se încorporează in crema de brânză, mixand puternic.
Se scoate tava din frigider, se pune crema de brânză peste biscuiți, se niveleaza si se da din nou la rece, pentru minim 45 minute.
Frisca lichida se încălzește foarte bine si se adauga peste ciocolată amaruie. Lasam 2-3 minute, apoi amestecam bine cu un tel pana la omogenizare.
Turnam glazura racorita bine peste crema de brânză, nivelam, ornam cu miez de nuca si ciocolata alba rasa si dăm la rece peste noapte. Este un tort foarte bun, usor de facut si se pretează a fi servit in noaptea dintre ani.
Sa aveti poftă!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor“Ziua când îmi răsfăţ nevasta” Eu zic să ne răsfăţăm şi azi,adică eu ,posibilă nevastă...
Melcisori cu branza si Green SugarEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii