Tort de biscuiți cu ciocolata

Complexitate
redusa
Tort de biscuiți cu ciocolata

Ingrediente

  • 650-700 g biscuiți simpli
  • 170 g zahar
  • 50 g cacao
  • 150 g unt
  • 150-200g nuci toate grosier
  • 250 mi apa
  • 500g crema de brânză
  • 400ml frisca lichida
  • 200g ciocolată alba
  • 150 g ciocolată amaruie
  • cativa mieji de nuca intregi

Mod de preparare

Biscuitii îi rupem în bucati mai mari, intr-un vas încăpător, peste punem si nuca tocată mai mare.
Zahărul se amesteca cu cacaua si apa intr-o craticioara pe care o asezam pe foc. Adaugam si untul, tăiat cubulete si amestecăm pana la topirea acestuia. Dupa ce untul s-a topit, mai lăsăm pe foc pret de 1-2 minute, în tot acest timp amestecând cu grija.
Siropul il punem peste biscuiți si omogenizam foarte bine.
Tapetăm o tava rotundă, cu pereti detasabili (a mea are 26 cm diametru )cu folie alimentară sau cu hârtie de copt, punem biscuitii, presam si nivelam, apoi dăm tava la frigider.
150 g din ciocolată alba se topește la bain-marie si se lasa la racit.
Crema de brânză se mixeaza la viteza mare cu 200 ml frisca lichida, adăugată treptat. Se ia cate o lingura cu ciocolată alba (care trebuie sa fie racita)si se încorporează in crema de brânză, mixand puternic.
Se scoate tava din frigider, se pune crema de brânză peste biscuiți, se niveleaza si se da din nou la rece, pentru minim 45 minute.
Frisca lichida se încălzește foarte bine si se adauga peste ciocolată amaruie. Lasam 2-3 minute, apoi amestecam bine cu un tel pana la omogenizare.
Turnam glazura racorita bine peste crema de brânză, nivelam, ornam cu miez de nuca si ciocolata alba rasa si dăm la rece peste noapte. Este un tort foarte bun, usor de facut si se pretează a fi servit in noaptea dintre ani.
Sa aveti poftă!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Melcisori cu branza si Green Sugar
Bucataras.RO

Melcisori cu branza si Green Sugar

“Ziua când îmi răsfăţ nevasta” Eu zic să ne răsfăţăm şi azi,adică eu ,posibilă nevastă...

Melcisori cu branza si Green Sugar
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola