Tort cu Mousse de Fructe de Pădure

Complexitate
medie
Tort cu Mousse de Fructe de Pădure

Ingrediente

  • Blat:
  • 75g migdale măcinate
  • 75g zahăr pudră cernut
  • 2 ouă întregi
  • 15g unt
  • 20g făină
  • 10g zahăr
  • 2 albușuri
  • Mousse fructe de pădure:
  • 300-400g fructe de pădure congelate
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură apă
  • 2 albușuri
  • 60g zahăr fin
  • 5g gelatină
  • 150ml smântână pentru frișcă (30-32% grăsime)
  • Mousse ciocolată albă:
  • 100g ciocolată albă
  • 2g gelatină
  • 80ml lapte
  • 100ml smântână pentru frișcă

Mod de preparare

Pentru blat:
Migdalele măcinate sunt amestecate cu zahărul pudră cernut, apoi se adaugă ouăle întregi. Mixate bine rezultă un amestec asemănător cu o cremă în care adaugi untul topit și răcit, apoi făina. Între timp bați albușurile spumă cu zahărul tos și le încorporezi în amestecul anterior.
Tot aluatul se coace într-o tavă joasă (din aceea pentru cookies – 22x33cm), tapetată cu hârtie de copt, întins bine din colț în colț cu o spatulă. Timpul de coacere este 3-5 minute la 200C. Blatul trebuie să fie elastic la atingere, se scoate din tava cu tot cu hârtie, iar hârtia se dezlipește de pe el cu ușurință. Dintr-o tavă ca asta decupezi cu un disc de patiserie 2 blaturi pentru tort de 20 cm.

Pentru mousse de fructe de pădure:

Fructele se pun pe foc cu 2 linguri zahăr și 1 lingură apă și le firbi la foc mic până când se înmoaie și zahărul se dizolvă. Pasează-le cu un blender și apoi strecoară printr-o sită deasă ca să scapi de semințele de la unele fructe. cât amestecul este încă destul de cald pune în el gelatină înmuiată în apă rece și amestecă bine
Bate spumă 2 albușuri cu 60g zahăr fin să stea bățoase ca la bezea. Separat, bate smantâna de friscă.
Amesteci în piureul de zmeură cu gelatină, bezeaua și apoi frișca.

Pentru mousse-ul de ciocolată albă:

Pune gelatina la înmuiat în apă rece și apoi peste ciocolata ruptă bucăți. Între timp, pune laptele pe foc și când s-a încălzit bine toarnă-l peste ciocolată. Amestecă și dă la rece până când totul se încheagă bine. Bate amestecul cu un tel rotund până când capătă consitența unei creme și încorporează frișca bătută.

Asamblare:
Blatul joconde se așează la baza unui inel de tort de 20cm (formă de tort cu pereți detașabili) tapetată cu folie alimentară sau cu folie rodoid. Torni mousse-ul de fructe de pădure, nivelezi și dai la rece cel puțin 4 ore.
Scoți, adaugi al doilea blat și torni mousse-ul de ciocolată albă. Nivelezi și lași la rece peste noapte.
Sfat: nu pregati mousse-ul de ciocolată albă până când nu se întărește cel de fructe de pădure.

Decorează tortul cu fructe proaspete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
4
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Pui cu lamaie
Bucataras.RO

Pui cu lamaie

Va prezint acum o reteta pe care am pregatit-o in premiera si de care sunt foarte incantata: pui cu suc de lamaie proaspat...

Pui cu lamaie
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura