Tort cu Crema de Banane

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tort cu Crema de Banane

Ingrediente

  • 600 g piscoturi (pt trei straturi )
  • 1,700 kg banane
  • 500 ml frisca (300 ml pt compozitie si 200 ml pt ornat)
  • 2 kiwi pt ornat
  • 4 linguri cafea
  • 1 l apa
  • zahar dupa gust (se pune la cafeaua cu care se insiropeaza piscoturile)

Mod de preparare

Pentru inceput se face o cafea, in care se pune zahar dupa gust si se lasa la racit.

Se bate frisca cu mixerul. Bananele se paseaza pana se obtine un piure (eu le-am zdrobit pt inceput cu o furculita, dupa care cu mixerul). 300 ml frisca se amesteca cu piureul de banane, obtinandu-se astfel crema pt tort.

Se aseaza un strat de piscoturi trecute prin cafeaua racita, pe un platou rotund sau dreptunghiular, dupa preferinta. Asezam jumatate din crema, dupa care piscoturi, iar crema, iar piscoturi si intr-un final tortul se imbraca in frisca ramasa pt ornat (200 ml).

Tortul se orneaza cu feliute de kiwi sau cu alte fructe dupa preferinta.
Tortul se da la rece pt aproximativ cateva ore, dar recomandat este sa stea de seara pana dimineata.

Este un tort racoritor, care se potriveste foarte bine pt zilele insorite de vara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Ciorba de cartofi noi cu marar
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi noi cu marar

Mie cand imi vin poftele, pai imi vin...asa ca m-am dus in piata am cumparat cartofi noi,aia cei mai mici si mai mici...

Ciorba de cartofi noi cu marar
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola