Tort Aniversar RC - 10 Ani (Tort cu crema caramel si crema de vanilie)

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort Aniversar RC - 10 Ani (Tort cu crema caramel si crema de vanilie)

Ingrediente

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 100 g faina
  • 20 g cacao
  • un varf de cutit sare
  • 5 grame praf de copt
  • Crema caramel
  • 2 plicuri de crema cu aroma de caramel
  • 500 ml lapte
  • 8 linguri de zahar
  • Crema vanilie
  • 2 plicuri de crema cu aroma de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri de zahar
  • Decor:
  • Frisca
  • Gelatina rosie
  • Trandafiri

Mod de preparare

1. Pentru pandispanul cu cacao se separa albusurile de galbenusuri, se cantaresc ingredientele si apoi se cerne faina, cacao si praful de copt. Se bat albusurile spuma apoi se adauga si zaharul. Se mixeaza in continuare pana ce zaharul se dizolva complet. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza usor. Se adauga in ploaie faina amestecata cu cacao si praful de copt, putin cate putin, pentru a nu se face cocoloase. Ingredientele solide se amesteca cu o spatula incet pana se omogenizeaza pentru ca blatul sa ramana pufos.
Compozitia se toarna intr-o tava cu inel detasabil cu diametrul de 24 de centimetri unsa cu ulei si tapetata cu faina. La baza se poate pune hartie de copt. Se da tava la cuptorul preincalzit aproximativ 25 de minute la foc mic la cuptorul pe gaz. La cuptorul electic se incalzeste la 170 de grade. Se face proba cu scobitoarea.
2. Crema se prepara conform instructiunile de pe plic.
3. Gelatina se dizolva in 500 ml suc.

Asamblarea tortului
4. Se taie pandispanul de cacao in doua, se unge primul blat cu jumatate din ciocolata cu crema de caramel si apoi se aseaza in centrul unei tavi cu inel detasabil cu dimensiunea de 28 de centimetri.
5. Se adauga peste blat jumatate din crema obtinuta, se aseaza apoi si cel de-al doilea blat in mijlocul tavii uns in prealabil cu cealalta jumatate de ciocolata cu crema de vanilie. Se toarna in tava si restul de crema, se niveleaza si apoi se da la frigider pana cand se incheaga crema.
6. Se mixeaza frisca si se incepe decorarea tortului. Se pune gelatina dizolvata si se orneaza cu trandafiri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
2
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Chec cu Cacao Pufos
3
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Prajitura turnata cu branza si visine
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Parteneri
Desert tort Oreo
Bucataras.RO

Desert tort Oreo

"Picnicul bucatarasilor"

Desert tort Oreo
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura