* Dovleacul trebuie copt si apoi mixat sau trecut prin sita. Daca nu va place copt, il radeti si il caliti in tigaie si il indulciti cu zahar dupa gust. Trebuie sa rezulte uscat, nu trebuie sa lase deloc zeama. Eu l-am lasat la scurs intr-o strecuratoare fina ca sa fiu sigura.
Amestecam dovleacul cu brinza mascarpone (eu am amestecat cu lingura, dar puteti sa o faceti cu mixerul).
Inmuiem fiecare piscot in cafeaua in care am adaugat Marsala (gustati putin si adaugati cit va place), ca la Tiramisu reţetă originală. Asezam primul strat de piscoturi inmuiate in tava ca sa acoperim tot fundul acesteia.
Deasupra punem jumatate din cantitatea de crema de brinza si dovleac, presaram cu o strecuratoare cacao si continuam cu urmatorul strat de piscoturi inmuiate, crema de brinza si dovleac si terminam cu cacao.
Piscoturile nu se lasa la inmuiat in cafea, ci se inmoaie scurt si rapid.
Se lasa la frigider cel putin citeva ore (ideal ar fi o noapte).
Nota: Nu am folosit ciocolata care apare in prima poza, dar in loc de cacao puteti rade ciocolata.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSezonul capsunilor este scurt. Aduc o reteta aparent complexa dar deloc dificil de preparat. Aroma capsunilor, combinata cu...
Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii