Semifreddo Al Caffe`

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Semifreddo Al Caffe`

Ingrediente

  • - 4 galbenusuri (eu am pus 5)
  • - 2 linguri de cafea solubila-nescafe`
  • - 80 gr zahar (eu am pus 100 gr)
  • - 300 ml frisca lichida
  • - 120 gr biscuiti uscati (eu am pus piscoturi)
  • - 40 gr alune prajite si maruntite (eu nu am pus)
  • - 1-2 linguri de lichior (optional)

Mod de preparare

Se amesteca cu mixerul galbenusurile cu zaharul foarte bine pina devine o compozitie cremoasa. Se adauga cele doua linguri de cafea si se amesteca pina se incorporeaza cafeaua in crema. Separat de bate frisca cu mixerul pina se intareste dupa care se amesteca cu grija, de sus in jos, in crema de cafea.

Intr-o forma de chec, punem o foaie de pelicula transparenta, dupa care incepem sa maruntim biscuitii si turnam in forma un strat de biscuiti, punem deasupra un strat de crema de cafea, presaram alunele, un alt strat de crema de cafea si un al doilea strat de biscuiti.

Se baga forma in congelator pina a doua zi. Se scoate din forma, se taie felii mai groase si se orneaza dupa preferinta cu boabe de cafea, bezele, frisca, etc.
pofta buna!


Eu am deviat putin de la reteta originala si am pus piscoturi in locul biscuitilor (aveam ramase de la ultimul tiramisu` pregatit) pe care le-am stropit cu 2 linguri de lichior (irish cream). Se pot pune si in crema 1-2 linguri de lichior!

Dat fiind faptul ca am pregatit acest semifreddo pentru concurs, am pus deasupra piscoturilor si un strat de frisca, am bagat forma in congelator pentru o ora pina s-a intarit, dupa care am turnat stratul de crema de cafea, in acest fel fiind mai decorat cind este taiat ... : clipocit: : clipocit: : clipocit:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Braduti dulci
Bucataras.RO

Braduti dulci

Gustosi si de mare efect.  

Braduti dulci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola