Rulada cu fructe de padure este un desert delicat si plin de culoare, perfect pentru a te bucura de prospetimea fructelor de sezon.
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam indulcitorul, mixam in continuare si apoi adaugam galbenusurile si le incorporam. Adaugam faina si cacaua si la final, uleiul.
Pregatim o tava cu hartie de copt (eu am folosit tava mare de aragaz) si turnam compozitia. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 20 - 25 minute.
Intre timp, pregatim crema. Topim ciocolata alba pe baie de aburi. Branza mascarpone o desfacem cu laptele, amestecand usor pana se omogenizeaza si adaugam indulcitorul. Astfel, blatul va absorbi din lichid si nu va fi uscat. Adaugam ciocolata topita si racita si mixam bine.
Dupa ce s-a copt foaia de rulada, scoatem si o lasam sa se raceasca.
Spalam sub jet de apa rece fructele de padure.
Peste foaia de blat, intindem crema alba, presaram fructe si rulam usor pana obtinem forma de rulada.
Imbracam in hartie si dam la frigider. Eu am lasat-o pana a doua zi si s-a intarit frumos. Am scos-o de la frigider, am ornat-o cu ciocolata neagra topita.
Indulcitorul se poate inlocui cu aceeasi cantitate de zahar sau daca preferati mai dulce, puteti suplimenta dupa gust.
Daca v-a placut reteta noastra, atunci va invitam sa descoperiti si altele: rulada cu capsuni - parfumata si delicioasa, rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos sau rulada cu afine.
Pofta buna!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoPentru seria prăjituri pentru sărbători, ce te duc cu gândul la casa părintească, am răsfoit caietul de rețete,...
Piersicuțe dulci – fursecuri fragede și aromateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii