Rulada cu capsuni - parfumata si delicioasa

O delicioasa combinatie intre un blat pufos si o crema fina, invaluite în proaspatul gust dulce-acrisor al capsunilor.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu capsuni - parfumata si delicioasa

Ingrediente

  • Pentru Blat:
  • • 4 oua
  • • 100 g zahar
  • • 100 g faină
  • • 1 lingurita praf de copt
  • • Praf de sare
  • • 200 g capsuni proaspete
  • • Zahar pudra pentru presarat
  • • Putin ulei sau unt pentru uns tava
  • Pentru umplutura:
  • • 200 ml frisca lichida
  • • 2 lingurite zahar pudra (sau după gust)
  • • Vanilie (optional)

Mod de preparare

Pregatirea blatului:
Separam ouale în albusuri și galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand obtinem o spuma ferma. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Cernem faina și praful de copt peste amestecul de oua și incorporam cu o spatula, cu miscari usoare, de jos în sus, pentru a nu pierde aerul din compozitie. Preincalzim cuptorul la 180°C. Intindem compozitia uniform pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand blatul este ferm la atingere si incepe să se detaseze usor de hartia de copt.

Pregatirea umpluturii:
Batem frisca lichida cu zaharul pudra și vanilia pana obtinem o crema ferma.

Asamblare:
Dupa ce blatul s-a racit putin, il intoarcem pe un prosop umed si indepartam hartia de copt. Intindem uniform crema de frisca peste blat. Spalam și taiem capsunile in felii si le punem uniform peste crema de frisca. Cu ajutorul prosopului, rulam cu grija rulada. O putem presara cu putin zahar pudra deasupra pentru aspect si gust. Rulada se lasa la frigider pentru cateva ore inainte de a fi taiata si servita.

Daca va place reteta noastra, puteti incerca si aceasta varianta de rulada cu capsuni si mascarpone sau rulada bicolora cu frisca si capsuni. Noua ne mai place sa pregatim tarta rustica cu capsune si rulada cu crema ganache şi capsune


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa