O delicioasa combinatie intre un blat pufos si o crema fina, invaluite în proaspatul gust dulce-acrisor al capsunilor.
Pregatirea blatului:
Separam ouale în albusuri și galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand obtinem o spuma ferma. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Cernem faina și praful de copt peste amestecul de oua și incorporam cu o spatula, cu miscari usoare, de jos în sus, pentru a nu pierde aerul din compozitie. Preincalzim cuptorul la 180°C. Intindem compozitia uniform pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand blatul este ferm la atingere si incepe să se detaseze usor de hartia de copt.
Pregatirea umpluturii:
Batem frisca lichida cu zaharul pudra și vanilia pana obtinem o crema ferma.
Asamblare:
Dupa ce blatul s-a racit putin, il intoarcem pe un prosop umed si indepartam hartia de copt. Intindem uniform crema de frisca peste blat. Spalam și taiem capsunile in felii si le punem uniform peste crema de frisca. Cu ajutorul prosopului, rulam cu grija rulada. O putem presara cu putin zahar pudra deasupra pentru aspect si gust. Rulada se lasa la frigider pentru cateva ore inainte de a fi taiata si servita.
Daca va place reteta noastra, puteti incerca si aceasta varianta de rulada cu capsuni si mascarpone sau rulada bicolora cu frisca si capsuni. Noua ne mai place sa pregatim tarta rustica cu capsune si rulada cu crema ganache şi capsune
Pofta buna!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorVa era dor de un dulce dietetic? De data aceasta v-am pregatit un ecler deliciooosss. Sursa de inspiratie a fost site-ul...
Tort Ecler DukanMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii