Rulada cu capsuni - parfumata si delicioasa

O delicioasa combinatie intre un blat pufos si o crema fina, invaluite în proaspatul gust dulce-acrisor al capsunilor.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu capsuni - parfumata si delicioasa

Ingrediente

  • Pentru Blat:
  • • 4 oua
  • • 100 g zahar
  • • 100 g faină
  • • 1 lingurita praf de copt
  • • Praf de sare
  • • 200 g capsuni proaspete
  • • Zahar pudra pentru presarat
  • • Putin ulei sau unt pentru uns tava
  • Pentru umplutura:
  • • 200 ml frisca lichida
  • • 2 lingurite zahar pudra (sau după gust)
  • • Vanilie (optional)

Mod de preparare

Pregatirea blatului:
Separam ouale în albusuri și galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand obtinem o spuma ferma. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Cernem faina și praful de copt peste amestecul de oua și incorporam cu o spatula, cu miscari usoare, de jos în sus, pentru a nu pierde aerul din compozitie. Preincalzim cuptorul la 180°C. Intindem compozitia uniform pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand blatul este ferm la atingere si incepe să se detaseze usor de hartia de copt.

Pregatirea umpluturii:
Batem frisca lichida cu zaharul pudra și vanilia pana obtinem o crema ferma.

Asamblare:
Dupa ce blatul s-a racit putin, il intoarcem pe un prosop umed si indepartam hartia de copt. Intindem uniform crema de frisca peste blat. Spalam și taiem capsunile in felii si le punem uniform peste crema de frisca. Cu ajutorul prosopului, rulam cu grija rulada. O putem presara cu putin zahar pudra deasupra pentru aspect si gust. Rulada se lasa la frigider pentru cateva ore inainte de a fi taiata si servita.

Daca va place reteta noastra, puteti incerca si aceasta varianta de rulada cu capsuni si mascarpone sau rulada bicolora cu frisca si capsuni. Noua ne mai place sa pregatim tarta rustica cu capsune si rulada cu crema ganache şi capsune


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Amandine III
2
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Basbousa (reteta video)
Bucataras.RO

Basbousa (reteta video)

Basbousa este o prajitura insiropata specifica Orientului Mijlociu si tarilor din Africa de Nord. Aceasta prajitura se face...

Basbousa (reteta video)
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola