Rulada cu capsuni - parfumata si delicioasa

O delicioasa combinatie intre un blat pufos si o crema fina, invaluite în proaspatul gust dulce-acrisor al capsunilor.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu capsuni - parfumata si delicioasa

Ingrediente

  • Pentru Blat:
  • • 4 oua
  • • 100 g zahar
  • • 100 g faină
  • • 1 lingurita praf de copt
  • • Praf de sare
  • • 200 g capsuni proaspete
  • • Zahar pudra pentru presarat
  • • Putin ulei sau unt pentru uns tava
  • Pentru umplutura:
  • • 200 ml frisca lichida
  • • 2 lingurite zahar pudra (sau după gust)
  • • Vanilie (optional)

Mod de preparare

Pregatirea blatului:
Separam ouale în albusuri și galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand obtinem o spuma ferma. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Cernem faina și praful de copt peste amestecul de oua și incorporam cu o spatula, cu miscari usoare, de jos în sus, pentru a nu pierde aerul din compozitie. Preincalzim cuptorul la 180°C. Intindem compozitia uniform pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand blatul este ferm la atingere si incepe să se detaseze usor de hartia de copt.

Pregatirea umpluturii:
Batem frisca lichida cu zaharul pudra și vanilia pana obtinem o crema ferma.

Asamblare:
Dupa ce blatul s-a racit putin, il intoarcem pe un prosop umed si indepartam hartia de copt. Intindem uniform crema de frisca peste blat. Spalam și taiem capsunile in felii si le punem uniform peste crema de frisca. Cu ajutorul prosopului, rulam cu grija rulada. O putem presara cu putin zahar pudra deasupra pentru aspect si gust. Rulada se lasa la frigider pentru cateva ore inainte de a fi taiata si servita.

Daca va place reteta noastra, puteti incerca si aceasta varianta de rulada cu capsuni si mascarpone sau rulada bicolora cu frisca si capsuni. Noua ne mai place sa pregatim tarta rustica cu capsune si rulada cu crema ganache şi capsune


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
1
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Prajitura cu miere si multa frisca
2
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Salata de pui cu paste si porumb
Bucataras.RO

Salata de pui cu paste si porumb

Satioasa, racoroasa si gustoasa, atat pot sa spun de aceasta salata.

Salata de pui cu paste si porumb
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala