O delicioasa combinatie intre un blat pufos si o crema fina, invaluite în proaspatul gust dulce-acrisor al capsunilor.
Pregatirea blatului:
Separam ouale în albusuri și galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand obtinem o spuma ferma. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Cernem faina și praful de copt peste amestecul de oua și incorporam cu o spatula, cu miscari usoare, de jos în sus, pentru a nu pierde aerul din compozitie. Preincalzim cuptorul la 180°C. Intindem compozitia uniform pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand blatul este ferm la atingere si incepe să se detaseze usor de hartia de copt.
Pregatirea umpluturii:
Batem frisca lichida cu zaharul pudra și vanilia pana obtinem o crema ferma.
Asamblare:
Dupa ce blatul s-a racit putin, il intoarcem pe un prosop umed si indepartam hartia de copt. Intindem uniform crema de frisca peste blat. Spalam și taiem capsunile in felii si le punem uniform peste crema de frisca. Cu ajutorul prosopului, rulam cu grija rulada. O putem presara cu putin zahar pudra deasupra pentru aspect si gust. Rulada se lasa la frigider pentru cateva ore inainte de a fi taiata si servita.
Daca va place reteta noastra, puteti incerca si aceasta varianta de rulada cu capsuni si mascarpone sau rulada bicolora cu frisca si capsuni. Noua ne mai place sa pregatim tarta rustica cu capsune si rulada cu crema ganache şi capsune
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii