Intr-un bol mixam untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si un praf de sare pana ce se obtin frimituri.
Batem ouale si adaugam peste faina, framantam putin pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios.
Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.
Intre timp curatam capsunele de codite, le spalam si le lasam sa se scurga bine de apa dupa care le taiem in 2.
Le amestecam cu amidonul, zaharul, pana ce se omogenizeaza.
Intindem aluatul pe masa infaina intr-un cerc de cca 30 cm, asezam in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la aragaz).
Presaram grisul peste aluat, apoi adaugam capsunele deasupra.
Batem galbenusurl cu laptele si ungem marginea aluatul dupa care impachetam peste capsune.
Ungem marginea cu galbenusul ramas si dam tava la cuptorul incalzit cca 40-45 min, la 180 C.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii