Intr-un bol mixam untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si un praf de sare pana ce se obtin frimituri.
Batem ouale si adaugam peste faina, framantam putin pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios.
Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.
Intre timp curatam capsunele de codite, le spalam si le lasam sa se scurga bine de apa dupa care le taiem in 2.
Le amestecam cu amidonul, zaharul, pana ce se omogenizeaza.
Intindem aluatul pe masa infaina intr-un cerc de cca 30 cm, asezam in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la aragaz).
Presaram grisul peste aluat, apoi adaugam capsunele deasupra.
Batem galbenusurl cu laptele si ungem marginea aluatul dupa care impachetam peste capsune.
Ungem marginea cu galbenusul ramas si dam tava la cuptorul incalzit cca 40-45 min, la 180 C.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUnii se feresc sa faca rulade, mie insa mi se par foarte simple. Aceasta este o gustare perfecta pentru orice ora, sa nu mai...
Aperitiv rulada cu spanac si branzeturiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii