Se incepe cu prepararea cremei: ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilat se amesteca intr-o cratita. Se adauga laptele si faina si se mixeaza. Se adauga untul taiat cubulete si se pune cratita la foc mic. Se amesteca continuu cu un tel pana cand crema se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se continua cu prepararea blatului: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbesusurile si uleiul si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina, apoi nuca de cocos rasa, usor, amestecand aluatul de jos in sus cu o spatula de silicon.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul fierbinte din tava cu tot cu hartia de copt si se pune pe un prosop umed. Se ruleaza si se lasa sa se raceasca infasurat in prosop.
Peste crema se pune nuca de cocos rasa si se incorporeaza. Se adauga frisca lichida si se mixeaza.
Se desface blatul din prosop, fara a inlatura hartia de copt. Se intinde jumatate din crema peste el si se ruleaza din nou, indepartand si hartia de copt. Se aseaza rulada pe un platou si se orneaza cu restul de crema, nuca de cocos rasa si margarete din napolitana.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii