Rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos

Portii
11
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos

Ingrediente

  • Crema de vanilie cu nuca de cocos:
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat Bourbon de la Dr. Oetker (8 g/plic)
  • 750 ml lapte
  • 110 g faina
  • 100 g unt
  • 50 g nuca de cocos rasa
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat de la dr. Oetker (8 g/plic)
  • 4 linguri ulei
  • 160 g faina
  • 50 g nuca de cocos rasa
  • Pentru ornat:
  • 20 g nuca de cocos rasa
  • Margarete napolitana decor de la Dr. Oetker
  • Dimensiune tava: 27/37 cm

Mod de preparare

Se incepe cu prepararea cremei: ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilat se amesteca intr-o cratita. Se adauga laptele si faina si se mixeaza. Se adauga untul taiat cubulete si se pune cratita la foc mic. Se amesteca continuu cu un tel pana cand crema se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se continua cu prepararea blatului: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbesusurile si uleiul si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina, apoi nuca de cocos rasa, usor, amestecand aluatul de jos in sus cu o spatula de silicon.


Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul fierbinte din tava cu tot cu hartia de copt si se pune pe un prosop umed. Se ruleaza si se lasa sa se raceasca infasurat in prosop.


Peste crema se pune nuca de cocos rasa si se incorporeaza. Se adauga frisca lichida si se mixeaza.


Se desface blatul din prosop, fara a inlatura hartia de copt. Se intinde jumatate din crema peste el si se ruleaza din nou, indepartand si hartia de copt. Se aseaza rulada pe un platou si se orneaza cu restul de crema, nuca de cocos rasa si margarete din napolitana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
3
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Chec cu nuci si stafide
Bucataras.RO

Chec cu nuci si stafide

E perfect langa o cana cu lapte sau servit dimineata langa cafeluta preferata! Ca la bucatarasi acasa

Chec cu nuci si stafide
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing