Rasgullas

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Rasgullas

Ingrediente

  • - 500 ml lapte
  • - 19 ml suc de lamaie proaspat stors
  • - 415 ml apa
  • - 4-5 cuburi de gheata
  • - un varf de lingurita cu cardamom (sau dupa preferinta)
  • - 130 g zahar extrafin
  • - cateva nuci macadamia

Mod de preparare

- Laptele se pune intr-o oala la fiert. Cand laptele fiarbe se adauga zeama de lamaie si se amesteca pana se separa zerul.
- Se stinge apoi focul si se adauga cuburile de gheata amestecand in continuare pana ce acestea se topesc.
- Se pune amestecul intr-o bucata de tifon asezata intr-un bol mare si se lasa sa curga apa rece peste intreaga compozitie (pentru a indeparta mirosul si gustul dat de lamaie).
- Se stoarce foarte bine cu ajutorul tifonului pentru a indeparta excesul de apa (compozitia ramasa are marimea unei lamai de marime medie). Se lasa sa se scurga timp de 30 de minute.
- Se framanta compozitia timp de aproximativ 10 minute, pana ”se leaga” foarte bine si dobandeste o consistenta asemanatoare unui aluat moale (de acest timp de lucru depinde textura finala a micutelor sfere de branza). In cazul in care acest timp de lucru nu este realizat corespunzator, sferele de branza se vor desface in timpul fierberii si nu isi vor mentine forma.
- Se modeleaza cu palmele 13 - 15 sfere mici (suprafata lor trebuie sa fie cat mai neteda - in caz contrar exista riscul sa se desfaca in timpul fierberii). Numarul sferelor formate depinde de dimensiunea pe care doriti ca acestea sa o dobandeasca (eu am obtinut 15 bucati).
- Se pun intr-o oala la foc mic - mediu apa si zaharul. Se adauga cardamom si se amesteca usor pana zaharul se topeste.
- Cand siropul fierbe se adauga cu grija, una cate una, sferele de branza modelate anterior. Se acopera oala cu un capac care sa permita aburului sa iasa in timpul fierberii (in caz contrar se ridica din 3 in 3 minute capacul oalei pentru evacuarea aburului).
- Se fierb sferele de branza la foc mic timp de aproximativ 10 minute. La sfarsitul acestei perioade sferele de branza vor creste in dimensiune (este un indiciu ca sunt bine preparate termic).
- Se lasa sa se raceasca complet. Se pastreaza la frigider timp de o ora inainte de servire.

Din cantitatile ingredientelor mentionate anterior am obtinut 15 mini rasgullas.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Trufe raw
Bucataras.RO

Trufe raw

Foarte bune , sanatoase , fara indulcitori si rapid de facut.

Trufe raw
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!