Putisoare a la Radu Anton Roman

Portii
20
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Putisoare a la Radu Anton Roman

Ingrediente

  • 10 galbenusuri
  • 4 ouă întregi
  • 600 gr făină
  • 300 gr unt
  • 1 cana lapte
  • 1 cub drojdie
  • 300 g zahăr pudră
  • 150 g arahide
  • 2 mere
  • 1 para
  • sare
  • scorţişoară

Mod de preparare

Punem untul într-un vas şi îl frecăm puţin cu o lingură de lemn până devine moale şi devine cremă, adaugam gălbenuşurile şi cele 4 ouă întregi, făina, drojdia dizolvata în laptele călduţ şi un praf de sare. Amestecăm și frământăm până obţinem un aluat ferm, nelipicios. Lasam alauatul sa se odihneasca pentru circa 30 de minute.

Intre timp amestecam arahidele maruntite cu 200 g de zahar. Radem merele si para si le calim impreuna cu restul de zahar pudra si cu scortisoara pana se inmoaie. Cand sunt gata, le lasam sa se racoreasca si le punem intr-o strecuratoare sa se scurga.
Intindem aluatul in foaie subtire si il taiem in forma de dreptunghi de marimea unor carti de joc. Punem pe fiecare dreptunghi arahidele amestecate cu zahar si le rulam. Jumatate le facem cu arahide, cealalta jumatate cu mere si para calite. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam putisoarele. Le ungem cu unt cald si le mai lasam sa dospeasca 15-20 de minute, apoi le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumenesc. Pudram cu zahar si scortisoara. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Tort cu crema de  unt
Bucataras.RO

Tort cu crema de unt

Daca-i sarbatoare musai si-un tortulet mic....

Tort cu crema de unt
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!