Prajitura aniversara rapida

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura aniversara rapida

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 de grame ciocolată amaruie 40%
  • 120 de grame unt gras, 82%
  • 150 de grame zahăr tos
  • 4 ouă
  • 150 de grame făină albă 000
  • 1 linguriță praf de copt
  • 300 de grame brânză de vaci grasă
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingura esența de vanilie
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 de grame vișine congelate
  • Pentru cremă:
  • 180 de ml smantana pentru frișcă lichida
  • 250 de grame mascarpone
  • 3 linguri de zahăr pudră sau extra
  • 2 linguri de cremă de whisky sau orice alt lichior cremă

Mod de preparare

Această prăjitură este o negresa clasică pe care am transformat-o într-un tort rapid...aveam o aniversare importantă în familie și nu mai aveam timp să pregătesc un tort...mereu mă implic mai mult când e vorba de alte aniversari și le uit pe cele personale...
Pentru această prăjitură-tort, topim ciocolata maruntita cu untul pe baie de aburi, nu înainte de a preincalzi cuptorul la 180 de grade Celsius.
O lăsăm apoi puțin la răcit, până mixam 2 ouă cu 50 de grame zahăr, zahărul vanilat si un praf de sare.
În compoziția rezultată, adăugăm ciocolata topită, mixam din nou, apoi cernem făina amestecată cu praful de copt.
Aluatul rezultat se așază într-o tavă pătrată, unsa cu unt și tapetata cu foaie de copt, se niveleaza.
Separat mixam brânza de vaci cu pesmetul, restul de 100 de grame zahăr, esenta de vanilie, până rezultă o masă omogenă.
Peste aluat, se pune crema de brânză de vaci, se niveleaza, apoi visinele fără samburi congelate.
Se coace prajitura cca. 40 de minute. Se lasă la răcit.
Între timp, se prepară crema, mixandu-se toate ingredientele, până rezultă o cremă spumoasa.
Aceasta se păstrează în frigider, iar când se scoate, se mixeaza din nou.
După ce prajitura s-a răcit, se îndreaptă puțin marginile, se orneaza cu crema menționată, se presară cu inimioare colorate și se servește.
Este un deliciu, merită încercat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert negresa cu banane si alune de padure
Bucataras.RO

Desert negresa cu banane si alune de padure

In ultima vreme fac multe retete simple si rapide. Asta din lipsa timpului care parca a ,,intrat in sac”. Aceasta este...

Desert negresa cu banane si alune de padure
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola