Pricomigdale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pricomigdale

Ingrediente

  • 360gr nuca macinata
  • 16gr zahar pudra
  • 8 albusuri
  • 48gr faina
  • 480gr zahar tos
  • cateva picaturi de esenta de migdale

Mod de preparare

1. Miezul de nuca (macinat fin) se amesteca cu zaharul tos intr-o cratita, se adauga si albusul de ou nebatut (nici macar cu furculita).
2. Cratita se pune la foc potrivit, pana se topeste zaharul, iar compozitia este calda bine, aproape iferbinte.
3. Acest amestec se lasa peste noapte, dup ace s-a racit, la frigider.
4. A doua zi se adauga, esenta de migdale, faina si se amesteca bine.
5. Cu lingurita se aseaza gramajoare la distanta unele de altele pe hartie de copt neunsa.
6. Se pudreaza fiecare gramajoara din belsug cu zahar pudra (nu renuntati la aceasta etapa, ca sa iasa lucioase sis a aiba crusta specifica pricomigdalelor).
7. Se coc la foc potrivit (aprox 140-160grade Celsius), timp de 15-20 minute pana devin lucioase, cu crapaturi mici la suprafata.

In compozitia din fotografiile prezentate am pus mai putina faina decat in reteta pentru ca noua ne place sa aiba mai mult gustul de bezea, decat de fursec. Cum doriti.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii
Bucataras.RO

Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii

A inceput postul Craciunului, asa ca dragii mei, sa aveti un post binecuvantat si usor! Am profitat de acest lucru si de...

Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola