Prajitura Fina cu Nuca de Cocos

Complexitate
medie
Prajitura Fina cu Nuca de Cocos

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 50 gr nuca de cocos
  • 3 ½ linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf de cutit sare
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 gr unt
  • 2 linguri nuca de cocos
  • Ingrediente glazura:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 1 1/2 linguri unt
  • Ingrediente pentru ornat :
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Preparare blat:
Albusurile se amesteca cu praful de sare cu ajutorul unui mixer sau tel, cand s-a format o spuma tare se adauga zaharul, zaharul vanilat si se amesteca in continuare pana ce acesta se dizolva.

Dupa ce s-a topit zaharul se adauga treptat faina, dar nu se mai amesteca cu mixerul ci cu o spatula de silicon sau lemn. Atentie: Se amesteca de sus in jos!!! Tot acum se adauga si nuca de cocos, amestecand tot de sus in jos.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava (eu am folosit o tava de 38x26 cm) tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit. Se lasa la foc potrivit pana ce trece de testul scobitoarei, dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca.

Preparare crema:
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pana ce amestecul se incorporeaza bine si zaharul se dizolva. Se adauga faina, dupa care laptele. Compozitia obtinuta se pune la fiert pe baie de aburi pana ce devine de consistenta unei budinci. Atentie: Se amesteca continuu in crema atata timp cat este pe baia de aburi!!!

Cand este gata se lasa sa se raceasca. Intre timp untul se amesteca bine cu mixerul pana devine cremos. Se adauga crema obtinuta pe aburi peste unt, se incorporeaza bine dupa care se adauga si nuca de cocos.

Crema obtinuta se pune peste foaia racita.

Preparare glazura:
Ciocolata se rupe cubulete si se topeste pe baia de aburi, amestecand continuu. Cand s-a topit se adauga untul si se amesteca bine. Daca mai este necesar se mai pune pe baia de aburi!

Glazura se pune peste crema, dar trebuie intinsa repede si cu grija cu ajutorul unui cutit, deoarece se intareste foarte repede.

Deasupra se presara fulgi de nuca de cocos.
Se pune la rece pentru aproximativ doua ore si se taie cu un cutit umezit putin in apa calda, deoarece glazura este mai tare si se poate sfarama.

Se portioneaza in bucatele potrivite.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert placinta cu branza dulce sarata si aluat foietaj
Bucataras.RO

Desert placinta cu branza dulce sarata si aluat foietaj

...de casa desigur! Va invit cu drag la o placinta calda imbietoare, delicioasa, cu aluat preparat acasa rapid!  Am...

Desert placinta cu branza dulce sarata si aluat foietaj
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola