Blatul :
Am folosit o tava mai mica 24 x 20 cm, pe care am pus hartie de copt.
Cuptorul il pornim si il lasam sa se incalzeasca la 180 grade C.
Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul si cacaua.
Ouale le spargem intr-un vas inalt si le batem impreuna cu zaharul, sarea si esenta de rom.
Cand nu se mai simt cristalele de zahar, adaugam cate o lingura de faina, amestecata cu restul ingredientelor si omogenizam.
Turnam compozitia in tava de copt si punem la cuptor, pentru 20-30 minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Pana se coace blatul, preparam umplutura.
Incepem cu crema cu ciocolata pentru ca aceasta trebuie sa se raceasca.
Intr-o craticioara, rupem ciocolata bucati si punem peste ea frisca lichida.
Pe ochiul de aragaz, incalzim la foc mic, frisca cu ciocolata si amestecam in continuu, pana se topeste. Atentie foarte mare sa nu fiarba.
Lasam sa se raceasca foarte bine, cand se poate pune la frigider, o acoperim cu o folie de plastic si punem la frigider (1.5 - 2 ore) sau la congelator (30 minute).
Dupa 30 minute de stat in congelator, o batem bine pana se intareste.
Crema cu zmeura :
Zmeura o punem intr-o sita, sa se scurga siropul pe care il lasa cand se decongeleaza.
Frisca o batem pana se intareste impreuna cu mascarponele, gustati si mai adaugati zahar daca mai este nevoie.
Adaugam zmeura si amestecam pana se face crema roz.
Punem la frigider.
Pregatim siropul pentru insiropat blatul:
Punem la caramelizat o lingura de zahar. Cand devine lichid si de culoarea mierii, adaugam apa si cafeaua si lasam sa fiarba pana cand se topeste zaharul ars.
Cand punem apa, trebuie sa avem grija sa nu ne stropeasca. Lasam la racit.
Asamblarea:
Blatul rece il feliem in doua straturi egale.
Asezam o parte pe un platou si il insiropam cu jumate din siropul pregatit si racit.
Peste el punem crema cu zmeura si nivelam, apoi punem ¾ din crema cu ciocolata si nivelam.
Asezam partea ramasa de blat, insiropam si punem restul de crema cu ciocolata. Nivelam si decoram.
Punem la frigider si lasam sa se raceasca bine.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii