Prajitura Duo cu zmeura si ciocolata

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura Duo cu zmeura si ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • -7 oua
  • -7 linguri zahar
  • -5 linguri faina
  • -2 linguri cacao
  • -esenta de rom
  • -1 plic praf de copt
  • -1/2 lingurita bicarbonat
  • -praf de sare
  • Crema cu zmeura:
  • -150 gr zmeura congelata
  • -200 gr mascarpone
  • -200 ml frisca lichida
  • Crema de ciocolata
  • -200 gr ciocolata
  • -200 gr frisca lichida
  • Pt sirop:
  • -1 lingura zahar
  • -2 linguri cafea
  • -4 linguri apa

Mod de preparare

Blatul :
Am folosit o tava mai mica 24 x 20 cm, pe care am pus hartie de copt.
Cuptorul il pornim si il lasam sa se incalzeasca la 180 grade C. 
Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul si cacaua.
Ouale le spargem intr-un vas inalt si le batem impreuna cu zaharul, sarea si esenta de rom.
Cand nu se mai simt cristalele de zahar, adaugam cate o lingura de faina, amestecata cu restul ingredientelor si omogenizam.
Turnam compozitia in tava de copt si punem la cuptor, pentru 20-30 minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Pana se coace blatul, preparam umplutura.
Incepem cu crema cu ciocolata pentru ca aceasta trebuie sa se raceasca.
Intr-o craticioara, rupem ciocolata bucati si punem peste ea frisca lichida.
Pe ochiul de aragaz, incalzim la foc mic, frisca cu ciocolata si amestecam in continuu, pana se topeste. Atentie foarte mare sa nu fiarba.
Lasam sa se raceasca foarte bine, cand se poate pune la frigider, o acoperim cu o folie de plastic si punem la frigider (1.5 - 2 ore) sau la congelator (30 minute).
Dupa 30 minute de stat in congelator, o batem bine pana se intareste.

Crema cu zmeura :
Zmeura o punem intr-o sita, sa se scurga siropul pe care il lasa cand se decongeleaza.
Frisca o batem pana se intareste impreuna cu mascarponele, gustati si mai adaugati zahar daca mai este nevoie.
Adaugam zmeura si amestecam pana se face crema roz.
Punem la frigider.

Pregatim siropul pentru insiropat blatul:
Punem la caramelizat o lingura de zahar. Cand devine lichid si de culoarea mierii, adaugam apa si cafeaua si lasam sa fiarba pana cand se topeste zaharul ars.
Cand punem apa, trebuie sa avem grija sa nu ne stropeasca. Lasam la racit.

Asamblarea:
Blatul rece il feliem in doua straturi egale.
Asezam o parte pe un platou si il insiropam cu jumate din siropul pregatit si racit.
Peste el punem crema cu zmeura si nivelam, apoi punem ¾ din crema cu ciocolata si nivelam.
Asezam partea ramasa de blat, insiropam si punem restul de crema cu ciocolata. Nivelam si decoram.

Punem la frigider si lasam sa se raceasca bine.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Tort cu mousse de ciocolata
Bucataras.RO

Tort cu mousse de ciocolata

Tort cu mousse de ciocolata
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola