Este tare buna, frageda si se face foarte usor! Reteta o am de la mama mea!
Aluatul: Batem ouale cu praful de sare si zaharul, adaugam smantana, pe urma uleiul, mixam bine, punem si esenta de vanilie cu plicul vanilat, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si punem putin cate putin pana formam un aluat usor de intins.
Umplutura: Merele le curatam si le dam pe razatoare mare, apoi le fierbem cu zaharul si scortisoara, pana scade toata zeama lasata de mere.
Impartim aluatul in 2 si intr-o tava mare tapetata cu ulei si faina, ori cu hartie de copt (cum am facut eu), am intins o foaie de aluat si am asezat-o in tava, apoi umplutura de mere si la sfarsit cealalata foaie de aluat. Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita si bagam la cuptor cca. 30 min sau pana se rumeneste frumos deasupra. Pudram cu zahar pudra!
Pofta buna!
Tips-uri:
1.Se poate face si cu branza sau cu diverse umpluturi!
Acest tort delicios l-am pregătit de Crăciun, pentru cei dragi și a fost foarte apreciat. E ceva mai migălos, dar...
Tort dobosO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii