Pregatim intai compozitia de cacao.
Untul, care este la temperatura camerei, se bate spuma si se da deoparte.
Ouale se mixeaza bine cu zaharul, apoi adaugam cacaua si o incorporam foarte bine.
Untul se adauga treptat,se amesteca foarte bine dupa fiecare lingura. Dupa aceea, alternand, punem laptele, smantana dulce si faina pe care am amestecat-o cu praful de copt.
Se omogenizeaza compozitia si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Crema de mascarpone si esenta de vanilie se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga, unul cate unul, ouale si, la final, amidonul.
Cu o lingura asezam gramajoare de mascarpone peste blatul de cacao. Amestecam usor, cu o furculita, cele doua compozitii si dam la cuptor(preincalzit la 180 grade), pentru aproximativ 20-25 minute sau pana trece testul scobitorii.
Se lasa prajitura sa se raceasca si se portioneaza cum doreste fiecare.
Sa aveti pofta!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii