Prajitura cu Frisca si Nuca de Cocos

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Frisca si Nuca de Cocos

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 120 g faina
  • 150 g zahar
  • o lingura lapte rece
  • o lingurita praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • un varf de cutit sare
  • unt sau margarina pentru uns tava
  • Restul ingredientelor:
  • 2 pliculete de ceai tropical sau la alegere
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 500 ml frisca (se pune frisca in interiorul prajiturii dupa dorinta fiecaruia, iar cu restul se orneaza) sau crema vegetala de patiserie
  • obtional se poate folosii putin colorant pentru frisca
  • 100 g nuca de cocos

Mod de preparare

Primul lucru care trebuie facut este ceaiul pentru a se raci pana la momentul folosirii (pt insiropat blatul).

Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care se incorporeaza laptele. Sa adauga galbenusurile in albusuri treptat, amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus, cu grija.

Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, dupa care se incorporeaza incet in compozitie.

Compozitia rezultata se pune intr-o tava de cozonac rotunda (pentru o forma a prajiturii mai interesanta) sau in orice tip de tava, unsa cu unt sau margarina solida si tapetatra cu putina faina.
Tava se introduce in cuptorul bine incalzit, la foc mijlociu, unde se lasa 30-35 minute.

Dupa ce s-a scos din cuptor se lasa aproximativ 5 minute, dupa care se scoate din tava si se asteapta sa se raceasca. Dupa ce s-a raci se taie blatul in 3 straturi orizontale.

Frisca se bate cu mixerul. Se poate colora cu colorant o parte din frisca sau poate ramane pur si simplu alba.

Se pune primul blat pe o tava, se insiropeaza cu ceaiul (racit), se pune frisca colorata sau nu, nuca de cocos presarata peste frisca, al doilea blat desigur insiropat si bineinteles frisca presarata cu nuca de cocos.

Ultimul procedeu este punerea ultimului blat insiropat si imbracarea prajiturii cu frisca. Pe deasupra se presara putina nuca de cocos. Pentru a se lega bine, prajitura se lasa aproximativ o ora sau mai mult la frigider.
Se serveste feliute triunghiulare sau patrate in functie de tava folosita, presarate cu nuca de cocos.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos
Bucataras.RO

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos

Este pentru prima data cand fac rulada...mi-era cam teama la partea cu rulatul blatului in prosopul umed, dar a fost totul...

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola