Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei preparata cu lapte.

Portii
20
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Ingrediente

  • Pt. foi:
  • 400 g faina alba
  • un praf de sare
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 140 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 120 g unt
  • 1 plic praf de copt
  • Pt. crema:
  • 120 g faina
  • 100-150 g zahar (dupa gust)
  • 800 ml lapte
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 100 g unt
  • sucul de la o lamaie mare (sau dupa gust)
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Foile: In bolul mixerului se pune faina, sarea, zaharul pudra, praful de copt si untul taiat cubulete, la temperatura camerei. Separat se bat ouale si se adauga si coaja de lamaie. Se toarna amestecul de oua peste faina din bol si se porneste mixerul. Se lasa cateva minute pana se omogenizeaza bine aluatul. Cand este gata, se acopera cu o folie alimentara si se da la rece pentru o jumatate de ora.
Se imparte aluatul in 4 parti egale. Se intinde fiecare foaie pe dosul unei tavi cu dimensiunea de 23x33 cm si se coace la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10-12 minute sau pana incepe se sa rumeneasca pe margini.
Crema: Intr-o cratita cu findul dublu se pamesteca faina si zaharul. Se toarna laptele treptat si se amesteca cu telul. Se transfera cratita pe foc si se lasa sa fiarba, amestecand continuu pentru a nuse prinde de fund. Cand incepe sa se ingorase ca o budinca, se trage de pe foc, se adauga coaja rasa de lamaie si se untul. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit. La final se adauga sucul de lamaie, dupa gust.
Se asambleaza prajitura. Pe o tava se pune una din foi, se unge cu crema, se pune a doua foaie, crema, a treia foaie, crema si ultima foaie. Se apasa usor pentru a face priza cat mai bine apoi se acopera cu o folie alimentara pana a doua zi, pentru a se unmuia foile.
Se presara zahar pudra deasupra, se portioneaza si se serveste. Este minunata pe caldura aceasta, dulce acrisoara si racoroasa.

Daca v-a placut reteta noastra de prajitura cu crema de lamaie, va propunem sa le incercati si pe urmatoarele: reteta de prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie, reteta de prajitura cu crema de lamaie si mascarpone, reteta de fursecuri cu lamaie sau reteta de prajitura Alba ca Zapada
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Foi Lica cu nuca
3
Dulciuri

Foi Lica cu nuca

Foi Lica cu nuca
Cremes A la Cluj
4
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Bomboane de casa
5
Dulciuri

Bomboane de casa

Bomboane de casa
Parteneri
Friptura de vitel la Multicooker
Bucataras.RO

Friptura de vitel la Multicooker

Carnea de vita/vitel se prepara mai greoi in mod normal, dar multicookerul i-a venit de hac. Adevarul este ca nu stim...

Friptura de vitel la Multicooker
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute