Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei preparata cu lapte.

Portii
20
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Ingrediente

  • Pt. foi:
  • 400 g faina alba
  • un praf de sare
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 140 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 120 g unt
  • 1 plic praf de copt
  • Pt. crema:
  • 120 g faina
  • 100-150 g zahar (dupa gust)
  • 800 ml lapte
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 100 g unt
  • sucul de la o lamaie mare (sau dupa gust)
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Foile: In bolul mixerului se pune faina, sarea, zaharul pudra, praful de copt si untul taiat cubulete, la temperatura camerei. Separat se bat ouale si se adauga si coaja de lamaie. Se toarna amestecul de oua peste faina din bol si se porneste mixerul. Se lasa cateva minute pana se omogenizeaza bine aluatul. Cand este gata, se acopera cu o folie alimentara si se da la rece pentru o jumatate de ora.
Se imparte aluatul in 4 parti egale. Se intinde fiecare foaie pe dosul unei tavi cu dimensiunea de 23x33 cm si se coace la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10-12 minute sau pana incepe se sa rumeneasca pe margini.
Crema: Intr-o cratita cu findul dublu se pamesteca faina si zaharul. Se toarna laptele treptat si se amesteca cu telul. Se transfera cratita pe foc si se lasa sa fiarba, amestecand continuu pentru a nuse prinde de fund. Cand incepe sa se ingorase ca o budinca, se trage de pe foc, se adauga coaja rasa de lamaie si se untul. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit. La final se adauga sucul de lamaie, dupa gust.
Se asambleaza prajitura. Pe o tava se pune una din foi, se unge cu crema, se pune a doua foaie, crema, a treia foaie, crema si ultima foaie. Se apasa usor pentru a face priza cat mai bine apoi se acopera cu o folie alimentara pana a doua zi, pentru a se unmuia foile.
Se presara zahar pudra deasupra, se portioneaza si se serveste. Este minunata pe caldura aceasta, dulce acrisoara si racoroasa.

Daca v-a placut reteta noastra de prajitura cu crema de lamaie, va propunem sa le incercati si pe urmatoarele: reteta de prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie, reteta de prajitura cu crema de lamaie si mascarpone, reteta de fursecuri cu lamaie sau reteta de prajitura Alba ca Zapada
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola