Fursecuri cu lamaie

Portii
1
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu lamaie

Ingrediente

  • Pentru 30 de fursecuri:
  • 100 gr unt moale, lasat la temperatura camerei
  • 100 gr zahar tos
  • 2 oua
  • 350 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 fiola esenta de lamaie(optional)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • aprox. 100 gr zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un bol, mixam untul cu zaharul tos. Adaugam ouale si continuam sa mixam.
Punem faina amesecata cu praful de copt, coaja de lamaie, sarea, esenta de lamaie si zeama de lamaie. Mixam putin pana ce toate ingredientele se incorporeaza, apoi framantam putin cu mainile pana cand aluatul este gata.
Vom obtine un aluat moale si putin lipicios, pe care il vom inveli in folie alimentara. Il punem in congelator pentru aprox. 30 de minute pana cand se intareste. Eu l-am mai lasat la frigider inca aprox. 20 de minute.
Dupa ce s-a intarit aluatul, il scoatem din frigider, apoi din folie. Rupem din aluat bucatele mici si formam bilute pe care le dam prin zahar pudra. Bilutele trebuie sa aiba un strat gros de zahar pudra pentru ca acesta mai intra in aluat la cuptor.
Bilutele formate le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa lasam spatiu intre ele.
Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aprox. 12-15 min maxim. Nu le lasati mai mult pentru ca se vor intari cand se racesc. Chiar daca vi se par cam moi dupa acest timp, va asigur ca sunt gata.
Aluatul ramas il pastram la frigider, pana cand se coc fursecurile din cuptor.
Dupa ce sunt gata, le lasam sa se raceasca si le pastram intr-un recipient cu capac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))
Bucataras.RO

Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))

Gyros-ul, prietenul cel mai bun al serilor de bumtzi-bumtzi impodobite pe alocuri cu betzii de poveste si prieteni de club ce...

Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat