Prajitura cu branza, ciocolata si capsuni

Portii
20
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu branza, ciocolata si capsuni

Ingrediente

  • 400 g biscuiti
  • 200 g unt
  • 800 g branza de vaci
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 1/2 plic praf de budinca de ciocolata
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 200 gr capsuni

Mod de preparare

Macinam biscuitii. Topim untul, apoi il amestecam cu biscuitii. Punem hartie de copt intr-o tava, apoi presam bine biscuitii in tava. Introducem tava la rece.

Mixam albusurile spuma cu zaharul. Mixam branza cu praful de budinca de vanilie, apoi adaugam galbenusurile. Mixam bine. Adaugam si albusurile spuma, amestecand usor. Turnam trei sferturi din compozitia de branza in tava, peste biscuiti, distribuind-o uniform.

Amestecam compozitia de branza ramasa cu jumatate de plic budinca de ciocolata. Punem si aceasta compozitie in tava si, cu ajutorul unui cutit, amestecam usor cele doua compozitii de branza. Introducem tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra si se desprind marginile. Eu am rumenit-o putin mai mult.

Lasam prajitura sa se raceasca. Cand este rece, asezam peste prajitura capsunile decongelate (se pot folosi si proaspete) si glazura de ciocolata.

Eu nu am avut frisca lichida sau smantana si am folosit pentru glazura ciocolata, unt si lapte. Am topit pe foc ciocolata cu untul si, pentru ca a fost foarte groasa, am subtiat cu lapte dulce.

Pentru glazura de ciocolata, se pot folosi 200 g ciocolata cu 100 ml smantana (frisca lichida).

Taiem prajitura rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine
Bucataras.RO

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

Reteta de preparare a papanasilor  Toata lumea se bucura cand fac papanasi. Din aceste ingrediente iti vor iesi 4...

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola