Se pune faina intr-o tigaie neaderenta fara adaos de ulei sau alta grasime.
Se coace pe foc mediu spre mic aproximativ 15 minute pana devine maroniu-deschis.
Tranfera compozitia intr-un vas incapator.
Adauga laptele praf si amesteca 3-4 minute. Se adauga untul topit si zaharul si se amesteca bine de tot (se framanta). Daca se doreste colorant, se poate adauga.
Intr-o forma de silicon sau cu ajutorul foliei alimentare se formeaza niste mici prajiturele prin presarea cu forta a amestecului. Se racesc pentru a se intari si se ambaleaza in hartie subtire, decorativa.
Se pot oferi ca si cadouri/gustarele, se pot darui de Craciun (sau alte sarbatori) impachetate frumos cu funde si fundite.
Eu am adaugat colorant albastru, ele au iesit verzi.
Arata ciudat ... au fost numite ''extraterestre'' sau ''cu spanac''
Nu prea ar trebui modificata culoarea lor, aramie, maro-deschis.
Polvoron este un desert spaniol. Se prepara in special in Andalusia si in alte regiuni din peninsula Iberica.
Polvoron este popular si in regiunile spaniole din America Latina, in Filipine si se comercializau in timpul sarbatorii de Craciun, dar acum sunt disponibile tot timpul anului. Se fac Filipine se prepara si cu capsuni, ciocolata, smantana.
In alte regiuni se adauga si anason, nuci, sau se pregatesc cu unsoare de porc in loc de unt.
In Statele Unite se numesc: Mexican wedding cookies.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorMie cand imi vin poftele, pai imi vin...asa ca m-am dus in piata am cumparat cartofi noi,aia cei mai mici si mai mici...
Ciorba de cartofi noi cu mararIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii