Placinta rustica cu mere

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Placinta rustica cu mere

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g untura solida
  • 50 g zahar
  • 300 ml lapte batut
  • faina cat cuprinde (circa 600 g)
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 1 kg mere curatate de coaja si seminte
  • 350 g zahar (sau dupa gust)
  • o lingurita de pudra de scortisoara
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.

Mod de preparare

Merele curatate de coaja si seminte, se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie, apoi se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care acestea o lasa. La final, se adauga scortisoara si se amesteca, apoi se lasa sa se racoreasca.
Se freaca untura solida cu zaharul, dupa care se adauga sarea, laptele batut (al meu a fost doar putin dat in acru, nu a fost prins de tot, deci a fost foarte lichid) si se incorporeaza faina treptat (se framanta cu mana apoi) pana cand rezulta o coca buna de intins, care se imparte in doua.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se unge tava cu ulei, se intinde o foaie dintr-o bila de coca, se inteapa din loc in loc cu o furculita, dupa care se adauga merele calite. Pe masa de lucru unsa cu ulei, se intinde si cea de-a doua bila de aluat, apoi cu ajutorul sucitorului, se transfera in tava (initial indepartasem surplusul de aluat, dar nu m-am indurat sa il arunc, asa ca l-am intins si am carpit placinta cu el). Se inteapa si foaia aceasta din loc in loc cu o furculita si se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos. Se poate pudra cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Menemen turcesc
Bucataras.RO

Menemen turcesc

Cu ceva ani in urma gasisem reteta aceasta intr-o carte parca si o copiasem.Zilele trecute am dat peste ea si am zis sa o...

Menemen turcesc
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola