Placinta cu mere, varianta imbunatatita

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu mere, varianta imbunatatita

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 2 kg de mere
  • zahar brun (cantitatea de zahar se stabileste de catre fiecare, in functie de gust si de cat de dulci sunt merele)
  • o lingurita scortisoara
  • 150 g nuca macinata
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 lingurite ness
  • unt topit
  • ulei
  • faina
  • Pentru decor
  • zahar pudra si ness

Mod de preparare

Se spala merele, se curata de coaja si seminte, apoi se dau prin razatoarea mare. Stoarcem bine, prin presare intre palme, merele rase, dupa care le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat.
Sucul rezultat de la mere se bea, in niciun caz nu se arunca. Este foarte bun si totodata sanatos.
Amestecul mere rase/zahar se pune intr-o cratita la calit. Lasam pana cand scade tot sucul lasat de acestea. Lasam sa se racoreasca si adaugam scortisoara. Amestecam bine cu ajutorul unei linguri de lemn.
Foile de placinta le impartim in doua. Ungem fiecare foaie de placinta cu unt topit sau cu ulei (folosim o pensula), le punem pe rand, una peste alta, intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina dupa care intindem un strat de mere (jumatate din cantitate) peste foi, presaram nuca, nessul si apoi adaugam restul de mere calite. Ungem si celelalte foi de placinta cu care acoperim placinta. Cu ajutorul unui cutit, crestam frumos placinta pe deasupra, exact pe liniile pe care o taiem cand e gata facuta.
Dam la cuptor si tinem pana cand placinta este bine facuta si frumos rumenita. Scoatem din cuptor, lasam sa se racoreasca .
Pudram cu zahar pudra si granule de ness si gata!
Ce frumos miroase in casa!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Salata de cruditati cu ou fiert
Bucataras.RO

Salata de cruditati cu ou fiert

Ce ziceti de o salata gata in doar cateva minute fara sa mai fie nevoie sa feliati manual? Ia uitati aici ce minunatie am eu,...

Salata de cruditati cu ou fiert
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola