Placinta cu Mere - de Post

Complexitate
redusa
Placinta cu Mere - de Post

Ingrediente

  • 400 gr faina (+75 gr cca pt presarat planseta, sucitorul sau daca e prea moale si lipicios aluatul)
  • 200 gr margarina
  • 7 linguri de apa
  • 1 lingura otet
  • citiva biscuiti pisati sau gris
  • 4 mere taiate cubulete
  • 2-3 linguri de zahar
  • scortisoara
  • stafide
  • miez de nuca taiat cu cutitul (la mine au lipsit toate din inventar de data asta)

Mod de preparare

Se amesteca bine pina devine o coca moale. Se lasa la frigider 30 min. invelita in folie.

Se taie in 2 bucati si din prima se intinde o foaie cu sucitorul cit marimea tavii (a mea era 26x26). Cind intindeti foile va mai fi nevoie de faina pe planseta si pe sucitor. Deci mie mi-au mai intrat vreo 75 gr de faina in plus.

Dupa ce am intins foaia am mai peticit pe la colturi ca asa sunt eu nu stiu sa fac o foaie frumoasa patratzoasa. Am presarat citiva biscuiti pisati si am continuat cu merele taiate bucatele. Cine vrea poate sa le rada, sa le caleasca inainte.. mie imi plac asa puse direct in placinta.

Am acoperit cu cealalta foaie facuta din restul de coca.

Am facut gaurele cu furculita si la cuptorul gata incalzit la temperatura mica pt multa vreme (adica pina devine placinta aurie).
Aluatul este din revista practic "carticica pentru Paste" de acum 1-2 ani.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Copanele de pui cu ciuperci umplute
Bucataras.RO

Copanele de pui cu ciuperci umplute

Sunt delicioase, si se topesc imediat:))

Copanele de pui cu ciuperci umplute
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola