Se amesteca bine pina devine o coca moale. Se lasa la frigider 30 min. invelita in folie.
Se taie in 2 bucati si din prima se intinde o foaie cu sucitorul cit marimea tavii (a mea era 26x26). Cind intindeti foile va mai fi nevoie de faina pe planseta si pe sucitor. Deci mie mi-au mai intrat vreo 75 gr de faina in plus.
Dupa ce am intins foaia am mai peticit pe la colturi ca asa sunt eu nu stiu sa fac o foaie frumoasa patratzoasa. Am presarat citiva biscuiti pisati si am continuat cu merele taiate bucatele. Cine vrea poate sa le rada, sa le caleasca inainte.. mie imi plac asa puse direct in placinta.
Am acoperit cu cealalta foaie facuta din restul de coca.
Am facut gaurele cu furculita si la cuptorul gata incalzit la temperatura mica pt multa vreme (adica pina devine placinta aurie).
Aluatul este din revista practic "carticica pentru Paste" de acum 1-2 ani.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSunt delicioase, si se topesc imediat:))
Copanele de pui cu ciuperci umpluteEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii