Se dizolva drojdia cu zaharul, se cerne faina intr-un vas si se adauga apa, drojdia+zaharul si sarea.
Se lasa la dospit pana cand se dubleaza volumul aluatului.
Cand e dospit aluatul, se intinde pe o suprafata presarata cu faina pana cand are 1 cm grosime. Se presara stafidele si scortisoara pe toata suprafata si apoi se ruleaza. Capetele se unesc. Intr-o forma rotunda unsa cu ulei se aseaza colacul/inelul de paine.
Se pune in cuptor la 200 g celsius si se lasa 20 minute, apoi se micsoreaza temperatura la 180 de grade. Inca 40 minute se mai lasa in cuptor.
E minunata cu lapte/iaurt/smantana/branza de vaci/kefir/lapte batut/ +++ ceai/cafea.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorToamna cea bogata ne-a adus multe fructe in panere ... vorba poeziei. Nu ne-a ramas decat sa le amestecam intr-o...
Desert placinta dulce de toamnaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii