Nuci umplute cu crema de ciocolata

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Nuci umplute cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Coji:
  • 250 g margarina
  • 600 g faina
  • 4 oua
  • 10 g bicarbonat de sodiu alimentar
  • 4 linguri zahar pudra
  • sare
  • Crema:
  • 250 g biscuiti
  • 200 g nuca macinata
  • 400 ml lapte
  • 200 g ciocolata
  • 130 g zahar pudra
  • 40 g cacao

Mod de preparare

Mixam margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra. Adaugam ouale unul cate unul, mixand in continuare. Adaugam faina, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de portocala. Introducem la rece pentru o ora.
Intre timp facem crema. Am pus pe foc laptele, zaharul si ciocolata, amestecand pana s-au topit. Adaugam biscutii si nucile macinate si cacaua. Adaugam si esenta de portocale (sau rom dupa gustul fiecaruia).
Punem forma pe foc, o ungem cu putin ulei prima data, apoi formam bilute din coca pe care le punem in fiecare loc din forma. Forma mea este de la bunica si are pe langa nuci si forme de prune, scoici si ciuperci. Strangem bine de manere si tinem forma pe foc cateva minute, rasucind cand pe o parte cand pe cealalta, pana se rumenesc usor pe ambele parti.
Umplem cojile de acelasi fel cu crema de ciocolata, apoi le tavalim prin zahar pudra amestecat cu cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Ciocolata de casa cu alune de padure si visine din visinata
Bucataras.RO

Ciocolata de casa cu alune de padure si visine din visinata

Macar sa dea benga-n noi la marele fix.....

Ciocolata de casa cu alune de padure si visine din visinata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola