Mini - Rulouri cu Nuca si Mere

Complexitate
redusa
Mini - Rulouri cu Nuca si Mere

Ingrediente

  • Sirop
  • -2-3 linguri miere
  • -esenta de vanilie, dupa gust
  • -3 linguri apa
  • Umplutura
  • -4 mere mari
  • -1- 2 linguri unt
  • -200 g nuca, macinata
  • -2 lingurite scortisoara pudra sau dupa gust
  • Aluat
  • -375 g faina
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -250 g unt, la temperatura camerei
  • -60 g zahar
  • -125 g smantana
  • -fulgi de migdale, pentru decor

Mod de preparare

Sirop
Diluati mierea cu apa, putina esenta de vanilie si omogenizati. Dati deoparte.

Umplutura
Curatati merele de coaja, cotor si treceti-le prin razatoarea cu gauri mari.
Caliti 3- 4 min nucile macinate in untul incins, amestecand mereu.
Adaugati merele rase si caliti in continuare, la foc mic, pana ce zeama lasata de mere dispare.
La sfarsit, inglobati scortisoara, dati deoparte si lasati la racit.

Aluat
Amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt, untul, zaharul, smantana pana obtineti un aluat cu o consistenta normala. Daca aluatul o cere, adaugati inca 1- 2 linguri de faina.

Infasurati in folie alimentara si dati la rece pentru 20 min.
Intindeti aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de cca 0, 5 cm, direct pe o coala de hartie de copt.

Presarati uniform cu umplutura racita si rulati pe latura lunga sub forma de sul, ajutandu-va de hartia de copt.
Taiati apoi in bucatele egale, de marimea dorita, cu un cutit bine ascutit.
Transferati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ungeti-le cu sirop.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 30 min, la 190 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.
Intre timp, rumeniti putin fulgii de migdale intr-o tigaie (fara grasime), optional.

Scoateti tava, ungeti imediat prajiturelele fierbinti cu restul de sirop si presarati cu fulgii de migdale.

Lasati pe un gratar sa se racesca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tarta cu pere posate in vin rosu
Bucataras.RO

Tarta cu pere posate in vin rosu

 O bunătate este această  tartă.Imi plac foarte mult perele,iar cele poşate în vin roşu sunt delicioase,...

Tarta cu pere posate in vin rosu
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola