Melci cu Dovleac si Cocos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Melci cu Dovleac si Cocos

Ingrediente

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 800 g dovleac
  • 100 g cocos ras
  • 200 g zahar
  • cateva picaturi esenta de vanilie
  • Pentru uns:
  • putin unt
  • cateva linguri de lapte

Mod de preparare

Dupa ce am vazut la Nicoleta64 reteta Spirale cu dovleac si cocos si pentru ca imi place si dovleacul si cocosul, am cumparat dovleac si am trecut la executarea retetei.
Multumesc Nicoleta pentru inspiratie.

Am scos din frigider foaia de aluat.
Am curatat dovleacul si l-am dat pe razatoarea cu gauri mari.
Am calit dovleacul cu zaharul si esenta de vanilie.

Dupa ce s-a inmuiat putin, l-am pus intr-o strecuratoare si l-am lasat sa se scurga bine sucul. Din cand in cand am apasat cu o lingura.

l-am lasat sa se raceasca.

Am intins uniform dovleacul peste foaia de aluat. Am presarat cocosul peste dovleac.
Am rulat strans (pe latimea foii). (Pentru a se taia mai bine feliile, se da la congelator pentru aproximativ 20 de minute sa se intareasca.)

Am taiat felii de 1, 5-2 cm, le-am uns cu putin unt amestecat cu cateva linguri de lapte si le-am pus in tava pe hartia de copt.

Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180° c pentru 25-30 de minute.

Mi-au iesit 15 bucati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Supa crema de legume cu parmezan
Bucataras.RO

Supa crema de legume cu parmezan

Supa crema de legume cu parmezan
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola