Lapte Din Nuca de Cocos (Coconut Milk)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Lapte Din Nuca de Cocos (Coconut Milk)

Ingrediente

  • 200 g nuca de cocos, uscata (nu proaspata) si neindulcita
  • 500 ml apa
  • 750 ml apa
  • 2 vase de sticla
  • tifon

Mod de preparare

Apa (500 ml) se pune la fiert, se cantareste nuca de cocos. Se aseaza intr-un vas de sticla. Inainte de a incepe apa sa fiarba, se ia de pe foc si se toarna peste nuca de cocos. Se lasa sa stea asa circa 10-15 minute, apoi se strecoara prin tifon, in alt vas. Se aduna tifonul si se strange bine (se stoarce ca si rufele cand le stoarceti cu mana) ca sa scoatem excesul de apa din nuca. Va rezulta in vas, un lichid alb, laptos.

Inainte de a va apuca de strecurat nuca puneti din nou la foc, de data asta, 750 ml apa. Nuca de cocos, stoarsa, o puneti inapoi in primul vas. Cand a doua tura de apa este pe punctul de a incepe sa fiarba, se ia jos de pe foc si se pune peste nuca de cocos. Se lasa sa stea 10-15 minute (eu am lasat 15 minute de fiecare data).

Se procedeaza la fel... strecurat si stors. Lichidele obtinute se amesteca intre ele si se obtine un litru de lapte de nuca de cocos, care are o aroma deosebita.

Nu este tare aromat, in grisul cu lapte nu s-a simtit gustul de cocos... este un lapte care se foloseste foarte mult in bucataria braziliana, la o gramada de dulciuri si mancaruri.

Daca laptele se lasa pentru cateva ore nemiscat, la suprafata lui se aduna un strat de crema, care se poate folosi la aromarea unor dulciuri (aromare foarte slaba) sau se poate amesteca laptele, si crema se dizolva inapoi in lichid.

Laptele se poate folosi la gris cu lapte, orez cu lapte, salam de biscuiti de post, sau la orice mancare sau prajitura care necesita lapte si vreti sa fie de post.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii
Bucataras.RO

Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii

  Este o mâncare delicioasă, ușor de făcut și care se poate servi și rece, la micul dejun sau la cină....

Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola